Makarna Suyunu Lavaboya Dökmeden Önce İki Kere Düşünün

Canınız makarna çekti ve dilediğiniz bir çeşidini yapıp afiyetle yiyeceksiniz. Makarnayı haşladıktan sonra suyunu lavaboya dökenlerdenseniz haberimizi mutlaka okuyun. Haşlama suyunu dökmektense buzdolabında dondurun ve yemeklerinize katın.

08.04.2019-16:01 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-15:47) Makarna Suyunu Lavaboya Dökmeden Önce İki Kere Düşünün

Makarna suyunu israf etmeden haşlanmış makarnanızı nasıl süzersiniz? Süzgecin altına bir kap koyarak makarna suyunu buraya akıtın.

SIK SIK KARIŞTIRIN

Makarnalarınızı haşlarken suyunu az kullanın. Makarnanın güzel haşlanması için onca suya ihtiyacınız yok ama tüm bu su gereksizdir ve makarnadaki nişastayı seyreltmekten başka bir işe yaramaz. Makarnanıza gerektiğinden fazla su eklemeyin ve yapışmasını önlemek için ocaktayken sık sık karıştırın. Eğer makarnanızla aynı anda sosunuzu da pişiriyorsanız, makarna tenceresinden birkaç yemek kaşığı makarna suyunu direk sosunuza ekleyebilirsiniz. 

 

SOSLARDA KULLANABİLİRSİNİZ

Arta kalan makarna suyunu sakın dökmeyin. Soğumaya bırakın ve bir buz tepsisine yerleştirerek dondurucuya koyun. Daha sonra makarna suyunuzu çıkarıp çorbalara, soslara, salçalarınızı ve zengin kıvama gelmesini istediğiniz her türlü yemeğe ekleyebilirsiniz. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal