Lazer Epilasyon Yaptıranlar Dikkat!

Hepimiz güzelleşmek uğruna bazı zorlu ve masraflı uygulamaları yaptırıyoruz. Ancak bu uygulamalar sağlığımız açısından ne kadar doğru? Uzmanlar özellikle lazer epilasyon konusunda uyarıyor.

02.02.2019-15:32 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-15:29) Lazer Epilasyon Yaptıranlar Dikkat!

Hepimiz güzelleşmek uğruna bazı zorlu ve masraflı uygulamaları yaptırıyoruz. Ancak bu uygulamalar sağlığımız açısından ne kadar doğru? Uzmanlar özellikle lazer epilasyon konusunda uyarıyor. İşte detaylar...

Doktor Kontrolünde Yapılmalı

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, bazı güzellik salonlarında yapılan ve 'modern ağda' olarak bilinen 'ışıklı epilasyon' işleminin 'lazer epilasyon' olarak pazarlandığını ve vatandaşların bunu ayırt edemediğini belirtti. Çalıkoğlu, cilde yapılacak en basit işlemin doktor kontrolünde olması gerektiği konusunda uyardı.

Kalıcı Hasara Yol açıyor

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, vatandaşların en fazla lazer epilasyon yanığı, leke tedavisi ve dolgu işlemleri nedeniyle derneğe şikayetlerde bulunduğunu açıkladı. Prof. Dr. Çalıkoğlu, lazer epilasyon, botoks ve dolgu uygulamalarının her geçen gün popüler hale geldiğini; ancak bu uygulamaların işinin ehli kişiler tarafından yapılmaması durumunda kalıcı hasarlara yol açtığını kaydetti.

Bilinçli Şekilde Yaptırmak Gerekir

Lazer epilasyonun doktor uygulaması olduğunu dile getiren Prof. Dr. Çalıkoğlu, "Tedavi öncesi ve sonrasında mutlaka bir doktor tarafından hastanın değerlendirilmesi gerekir. Herhangi bir lazer cihazıyla yapılan tedavi, tıbbi tedavidir. Muayenehaneler, poliklinikler, tıp merkezleri ve hastanelerde yapılabilir. Vatandaşlar bilmiyorlar. Kimlerin yapması gerektiğiyle ilgili bilgileri yok. İşlemi basite alıyorlar. Kıllardan arınma, istenmeyen tüylerin yok edilmesi işlemi olarak görüyorlar. Ama bu lazerle yapıldığı zaman ciltte tıbbi bir işlem oluyor. Her işlem gibi bunun da yan etkileri oluyor. Bu tür işlemleri güzelleşmek uğruna sağlımızdan olmamak için bilinçli şekilde yaptırmamız gerekir." dedi.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal