Burçlara Uygun Beslenme Şekli

Davranış şekillerinden beğenilere kadar birçok alanda etkisi altında olduğumuz burçların, beslenme alışkanlığında da belirleyici olduğunu biliyor muydunuz? İşte burçlara göre beslenme kuralları...

02.02.2019-15:22 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-15:14) Burçlara Uygun Beslenme Şekli

Davranış şekillerinden beğenilere kadar birçok alanda etkisi altında olduğumuz burçların, beslenme alışkanlığında da belirleyici olduğunu biliyor muydunuz? İşte burçlara göre beslenme kuralları...

Koç: Baharatlı yiyeceklere düşkünlüğüyle bilinen Koç burçları aynı zamanda hızlı yemek yemeleriyle bilinir. Çünkü Koç kadınlarının da erkeklerinin de vakitleri hep kısıtlıdır. Bol kalorili yiyecekleri çok sevmeleri, kilo almalarına sebep olsa da çok hareketli oldukları için genellikle dengelerler. Ancak bu yine de bir risk taşıdığından menülerinde sebzeye ağırlık vermelerinde, tuz ve alkolden uzak dururlarsa iyi olur.

Boğa: Boğa burçları için gerçek bir gastronomi uzmanı desek yalan olmaz. Lezzetli ve güzel servis edilmiş her yemek onları heyecanlandırır. O nedenle Boğa burçlarının en çok dikkat etmesi gereken yiyeceklerin başında ekmek ve makarna gibi karbonhidrat oranı yüksek yiyecekler ve şeker geliyor.

İkizler: İkizler burcu yemek yemekten ziyade yapmayı tercih eden bir burçtur. Oldukça sosyal insanlar oldukları için öğle paydosunda iyi bir muhabbeti yemek yemeğe tercih ederler. Bu yüzden pek düzenli beslenmeyebilirler. Katkı maddeli yiyecekleri fazla tüketiyorlarsa sağlık sorunları yaşayabilirler.

Yengeç: Mutfakta iyi işler çıkaran yengeç burçları, trendlerden ziyade geleneksel tarifleri daha çok severler. Yaptıkları yiyecekleri ikram etmede bonkör davranmalarına karşın kendi yemeklerini asla paylaşmak istemezler. Çatlayana kadar yeme eğilimleri de vardır.

Aslan: Gösterişli sofralardan ve kaliteli yiyeceklerden hoşlanırlar. Yiyeceklerin besin değeriyle pek ilgilenmezler. Mideleri genellikle sağlıklı olduğu için büyük sorun yaşamazlar ancak vitamin eksikliği başlarına dert açabilir.

Başak: Beslenme kuralları içinde en kuralcı burç başak olabilir. O da titizliğinden kaynaklanır. Ayrıca genelde hassas bir mideye ve yavaş bir metabolizma sahip oldukları için seçici olmaları gerekir. Sindirim sorunuyla mücadele için çiğ sebze ve meyveye ağırlık vermeleri önerilir.

Terazi: Zarif yapılarıyla öne çıkan terazi burçları, yemek konusunda da zarafetin peşindedir. Salata, meze, ana yemek ya da tatlı fark etmeksizin, küçük porsiyonlarda sunulan tadımlıkları daha çok severler. Ama bunun yanında bağımlılık derecesinde çikolata ve tatlıya da düşkündürler.

Akrep: Yüksek kalorili yiyecekler Akrep burçlarını kendine çeker. Başlarına dert olacak en olumsuz davranış geceleri uyanıp yemek yeme alışkanlıklarıdır.

Yay: Yay burçları her alanda olduğu gibi yemek konusunda da farklı tatları denemeyi tercih ederler. Baharatlı yiyecekler ve otantik tatlar her zaman ilgilerini çeker. Hayatlarındaki heyecanla doğru orantılı giden beslenmeleri için düzensiz denilebilir.

Oğlak: Günlük rutinlerine ve besin kalitesine özen gösterirler. Yemeğin kalitesi kadar ortamın huzurlu olması da onlar için önemlidir. Bu yüzden kalabalık aile sofralarını daha çok severler.

Kova: Yemek yemeye vakit bulduklarında genellikle düşük kalorili yiyecekleri tercih ederler. Ayrıca protein açısından zengin sebze ve meyveleri sevdikleri gibi daha ziyade vejetaryen olurlar.

Balık: Heyecan ve duygusallığın sembolü olan Balık burçları, sofralarına da büyük anlamlar yüklemeyi severler. Hazırladıkları ya da onlara sunulan yemekler, bir sevgi nişanesi bile olabilir onlar için. En kötü beslenme alışkanlıklarıysa içkiyi fazla sevmeleri ve tüketmeleridir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal