MasterChef Lazanya Tarifi

MasterChef Türkiye'de MasterClass oyunu sonrasında ana kadroya giren ismi lazanya belirledi. MasterChef lazanya tarifini sizin için derledik. MasterChef lazanya nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

01.06.2018-13:30 - (Son Güncelleme: 26.09.2021-15:24)

MasterChef Türkiye'de MasterClass oyunu sonrasında ana kadroya giren ismi lazanya belirledi. MasterChef Pelin yaptığı lazanya ile yarışmanın ana kadrosuna girmeyi başardı. Pelin'i ana kadroya dahil eden lazanya, peynir, domates sosu veya ragu ile yapılan İtalya asıllı bir yemektir. MasterChef lazanya tarifini sizin için derledik. MasterChef lazanya nasıl yapılır?

MASTERCHEF LAZANYA TARİFİ

MasterChef lazanya malzemeleri:

- 9 yaprak lazanya

- 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

- 400 gr kıyma

- 1 soğan

- 3 domates

- 1 yemek kaşığı salça

- 2 sivri biber

- 2 kereviz sapı

- 2 havuç

- 1 diş sarımsak

- 4 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz

- Karabiber

- Kimyon

- 1 çay bardağı su

Beşamel sos için malzemeler:

- 4 su bardağı süt

- 60 gr tereyağı

- 2 yemek kaşığı tepeleme un

- Rendelenmiş muskat

-Tuz

MASTERCHEF LAZANYA NASIL HAZIRLANIR?

Lazanyanın Hazırlanışı: Soğanı küp şeklinde doğrayarak zeytinyağında kavurun. Sarımsağı ince doğrayarak soğan ile karıştırın. Kıymayı ekleyerek yüksek ateşte 10 dakika pişirin. Ardından salça ekleyin. Havuçların kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın ve kıymaya ekleyin. Kereviz saplarını ve biberleri 1 cm kalınlığında doğrayıp ilave edin. Domatesin 2 tanesini rendeleyerek su ile birlikte kıyma karışımına ekleyip orta ateşte pişirin. Küp şeklinde doğranmış domatesi ve baharatları ekleerek 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Beşamel sos için, tereyağını eritin ardından unu ekleyerek sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin. Tuz ve rendelenmiş muskatı ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırın kabının tabanına az miktarda beşamel sosu yayın üzerine yan yana üç lazanya dizin. Üzerine beşamel sosun 1/3’ünü yayarak kıymalı harcın da yarısını yayın sonrasında kaşar peynirinden bir miktar serpiştirerek üzerine lazanya dizin. Aynı işlemi tekrarlayın en üste beşamel sos döküp kaşar peyniri serpiştirdikten sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal