Köken itibarıyla İtalyan olup; Türk mutfağında yeni bir boyut ve lezzet kazanmıştır.Farklı bir tat arayanlara yeni bir öneri, lazanya nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla haberimizde...

MALZEMELER

1/2 paket

lazanya

(yaprak hamur)

500 gram

orta yağlı kıyma

3 yemek kaşığı

ayçiçek yağı

2 adet

kuru soğan

2 diş

sarımsak

2 adet

domates

1 yemek kaşığı

domates salçası

2 adet

sivri biber

1 adet

orta boy havuç

1/2 su bardağı

sıcak su

1 su bardağı

rendelenmiş kaşar peyniri

1 çay kaşığı

tuz

1/2 çay kaşığı

karabiber

BEŞAMEL SOS İÇİN

2 yemek kaşığı

tereyağı

4 yemek kaşığı

un

2 su bardağı

soğuk süt

1/4 çay kaşığı

karabiber

1/4 çay kaşığı

rendelenmiş muskat cevizi

Fırın kabını yağlamak için:

1 yemek kaşığı

ayçiçek yağı

Püf Noktası

Hazır lazanya yaprakları, haşlanma işlemi gerektirmemektedir.

PİŞİRME ÖNERİSİ

Lazanyanın kıymalı iç harcına arzuya göre; doğranmış kereviz sapı, maydanoz gibi aromatik bitkiler ve kuru baharatlar ilave edebilirsiniz.Beşamel sos yerine daha fazla rendelenmiş kaşar ya da değişik peynir çeşitleri kullanarak da lazanya hazırlayabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Lazanyanın kıymalı harcını hazırlamak için; kuru soğanları ve kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.

Uzunlamasına keserek çekirdeklerini çıkarttığınız sivri biberleri yarım ay şeklinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz havucu rendeleyin. Sarımsakları incecik kıyın.

Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun. Orta yağlı kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.

Ardından sırasıyla; kıyılmış sarımsak, rendelenmiş havuç ve sivri biberleri ekleyin. Domates salçasını katın ve karıştırdıktan sonra 1- 2 dakika daha kavurun.

Doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak ½ su bardağı sıcak suyu katın. Kıymalı harcı 3- 4 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.

Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.

Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın.

Fırın kabının tabanını ayçiçek yağı ile yağlayın. Lazanya yapraklarını tek sıra halinde dizin. Üzerlerine hazrladığınız beşamel sostan sürün.

Sırasıyla; kıymalı harç ve bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.

Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

 Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın