Kuru Maya mı Yaş Maya mı Daha İyidir?

Kuru maya mı kullanmalıyız yoksa yaş maya mı daha iyidir? Bu sorunun cevabını merak eden kadınlar için haberimizi derledik.

14.10.2019-10:23 - (Son Güncelleme: 14.10.2019-11:14)

Bazıları yaş maya bazıları kuru maya tercih ederler. Ancak hangisi hamurişleri için en idealidir? Sorusunun cevabını verdik.

KURU MAYA MI YAŞ MAYA MI DAHA İYİDİR?

Kuru maya doğrudan şekilde hamura konmamalıdır. Kuru mayayı hazırlarken hamurun kabarması için şeker, ılık süt veya su eklenmesi gerekmektedir. Fakat yaş maya için bu şekilde bir malzeme hazırlanmasına ihtiyaç olmayacaktır. Yaş maya zaten hazır içerikli bir besindir. Doğrudan hamuru konmalıdır. Kuru maya kolay bir el işi yapılışını geciktirebilir fakat yaş maya doğrudan hamura konduğu için zamanınızı almadan işin hızlıca bitmesinde pozitif bir etki sağlamaktadır. Hamur işi ve tatlı için kullanılan temel besin olan mayalar, yüzde 50 oranında protein, B grubu vitaminler, demir, krom, magnezyum, fosfor, çinko ve selenyum gibi mineralleri barındırmaktadır. Mayanın çözülmesi seviyesinde suyun ılık olmasına dikkat gösteriniz. Böylece mayanın yapısında bir bozulma olmayacaktır.

 Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal