Kozmetik Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüm kadınlar alışveriş yapmaya bayılır. Özellikle kozmetik alışverişinde çeşit çeşit, mis kokulu ve güzel ambalajlı ürünlere hayran kalırız. Peki kozmetik alışverişinde nelere dikkat etmeliyiz?

05.01.2019-11:43 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-11:36) Kozmetik Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüm kadınlar alışveriş yapmaya bayılır. Özellikle kozmetik alışverişinde çeşit çeşit, mis kokulu ve güzel ambalajlı ürünlere hayran kalırız. Peki kozmetik alışverişinde nelere dikkat etmeliyiz? İşte detaylar...

ÖNCE CİLT TİPİNİZİ TANIYIN

Hangi ürünü kullanacağınız öncelikle cilt tipinizle ilgilidir. Cilt tipinizi iyi öğrenin ve ihtiyaçlarını da buna göre belirleyin. Kuru ciltler için mucizeler yaratan bir ürün yağlı cildinize iyi gelmez. Bunun için en faydalı yol bir cilt uzmanına danışmak mutlaka ancak böyle bir imkanınız yoksa da güvenilir kozmetik kaynakları, internet siteleri ya da kitaplardan cilt tipinizi öğrenin.

HANGİ BÖLGEYE HANGİ ÜRÜN?

Vücut nemlendiricinizi yüzünüze sürmemelisiniz. Ya da elleriniz için uygun kremler göz altlarınıza uygun olmaz. Bu yüzden hangi bölge için nasıl bir ürün aradığınıza iyi karar verin. İhtiyacınız olan bir göz kremiyse mutlaka gözünüze onu sürün. Ya da vücut bakımıyla ilgili ürün arıyorsanız uygun ürünü bulmak için çalışanlara danışabilirsiniz.

ETİKET OKUMAYI ÖĞRENİN

Satın alacağınız kozmetik ürünlerin etiketlerini okumalısınız. İçinde bulunan maddelerin ne işe yaradığını, cildinize uzun vadede zarar verebilecek maddeleri içerip içermediğini, üretim ve son kullanma tarihlerini mutlaka okumalı ve ürünü bunlara göre seçmelisiniz.

ORGANİK ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN

Her alanda olduğu gibi kozmetikte de doğala dönüş yaşanıyor. Doğal içeriklerden üretilmiş organik ürünleri tercih etmek cildinize kimyasal içerikli ürünlerden daha iyi gelecektir. Ancak bu seçimleri yaparken organik ürünlerin sertifikalarına, gerçekten organik olup olmadıklarına dikkat edin. Çünkü piyasada birçok sahte sertifikalı ürün var.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal