Cilt Bakımında Kullanılan Besinler

Yediğimiz bazı gıdaların sağlığımız üzerinde olumlu etkileri vardır. Ancak bazı besinler var ki hem sağlığımıza faydalıdır hem de cilt bakımında onlardan yararlanırız. Peki nedir bu besinler?

05.01.2019-11:13 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-11:06) Cilt Bakımında Kullanılan Besinler

Yediğimiz bazı gıdaların sağlığımız üzerinde olumlu etkileri vardır. Ancak bazı besinler var ki hem sağlığımıza faydalıdır hem de cilt bakımında onlardan yararlanırız. İşte o besinler...

BAL

Bal, yüzyıllardır cilt güzelliği için kullanılan ilaç gibi bir besin. Hakiki olduğundan emin olduğunuz balı yüzünüze, soğuktan çatlamış ellerinize, dudaklarınıza sürebilirsiniz. Balın içerdiği sayısız vitamin cildinizi beslerken bir yandan da sivilcelerinize iyi gelecektir.

DOMATES

Çok iyi bir güneş koruyucu olan domates aynı zamanda cilde canlılık ve parlaklık verir. Ayrıca sivilcelerle savaşır. Asidik yapısı nedeniyle tahrişe yol açabileceğinden dolayı domatesi dikkatli kullanmak gerekiyor.

AVOKADO

Avokadonun içerdiği faydalı yağlar cilt için mucize etkilere sahip bir nemlendirici gibi etki ediyor. Olgunlaşmış bir avokadoyu ezip yüzünüze maske gibi sürer ve bir süre beklettikten sonra yıkarsanız cildinizin hem temizlendiğini, hem gerildiğini hem de parladığını göreceksiniz.

SALATALIK

Salatalık cildi ferahlatan, tahriş ve kızarmalara iyi gelen, aynı zamanda cilde nem veren ve gerginleşmesini sağlayan bir besin. Salatalık kabuklarını blender’dan geçirip buz kalıplarında dondurun. Her sabah uyandığınızda özellikle göz altlarınız olmak üzere bütün yüzünüzde gezdirin, farkı göreceksiniz.

YULAF

Yulafı ya da yulaf ununu sütle karıştırdığınızda yüzünüz için harika bir maske yapmış olursunuz. Bu maske cildinizi beslemekle kalmaz aynı zamanda cilt renginizdeki eşitsizlikleri ve sivilceleri de geçirir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal