Adet Sancısını Hafifletecek Yöntemler

Adet sancıları kadınların günlük yaşantılarını olumsuz yönde etkiler. Kramp şeklinde gelen ağrılar karında ve belde kendini hissettirir. Peki bu ağrıları nasıl hafifler?

05.01.2019-09:57 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-09:50) Adet Sancısını Hafifletecek Yöntemler

Adet sancıları kadınların günlük yaşantılarını olumsuz yönde etkiler. Kramp şeklinde gelen ağrılar karında ve belde kendini hissettirir. Peki bu ağrıları nasıl hafifler? İşte adet sancılarını azaltmanın yolları...

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr.Seher Sarı, adet sancısının sebebi hakkında şunları söyledi;"Menstrüel Kramplar (adet sancıları), rahimdeki kasılmalar veya bir kas olan rahim nedeniyle olur. Adet döngüsünüz sırasında çok güçlü bir şekilde kasılırsa, yakındaki kan damarlarına baskı yapabilir. Bu kısaca uterusa giden oksijen kaynağını keser. Bu oksijen eksikliği, acı ve kramplarına neden olur."

SICAK UYGULAYIN

Ağrı ve krampları azaltmak için en etkili yöntemlerden biri bazı ağrı kesicilerdir. Eğer kullanmanıza engel olacak bir sağlık probleminiz yoksa kullanabilirsiniz. Sıcak uygulamaktan her zaman iyi gelecektir. Sıcak bir duş, sıcak havlu veya sıcak su torbalarınından faydalanabilirsiniz.

BİTKİ ÇAYLARINDAN FAYDALANIN

Mutluluk hormonu olan endorfinin ağrı kesici etkisi olduğunu biliyoruz ve adet dönemlerinde mutlu olmak için çikolatalı tatlılarda çareyi aramak yerine yürüyüş, yüzme, pilates gibi sporlarla bunu sağlayıp vücudunuzu mutlu edip ağrıları azaltabilirsiniz. Ayrıca papatya, civanperçemi, sarı kantaron, nane, adaçayı, aslan perçemi, safran ve maydanoz suyundan yararlanabilirsiniz. Bu çaylar hem ödem atmanıza hem de kas kramplarını önlemeye yarar. Nefes egzersileri yaparak rahatlama sağlayabilirsiniz. Ayrıca ağrıyan bölgeye masaj yaparak gevşeme sağlayabilirsiniz.

Eğer çok şiddetli veya olağandışı adet krampları veya 2-3 günden fazla süren kramplarınız varsa bir doktora görünmelisiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal