Kolay Tiramisu Yapımı

Hemen hemen herkes tatlı yemeyi çok sever ancak yapmaya üşenir. Sizler için evde hem kolay hem de kısa sürede hazırlayabileceğiniz bir tatlı tarifi hazırladık.

01.01.2019-16:05 - (Son Güncelleme: 01.01.2019-16:02) Kolay Tiramisu Yapımı

Hemen hemen herkes tatlı yemeyi çok sever ancak yapmaya üşenir. Sizler için evde hem kolay hem de kısa sürede hazırlayabileceğiniz bir tatlı tarifi hazırladık. İşte kolay tiramisu tatlısı...

Kolay tiramisu tarifi için gerekli malzemeler;

- 2 yumurta sarısı

- 3 yumurta akı

- 1 paket krem şanti

- 3-4 su bardağı şeker

- 1 paket labne peyniri (200 gr.)

- 250 gr. bebe bisküvisi

- 1 tatlı kaşığı neskafe

- 2 çorba kaşığı kakao 1/2 su bardağı süt

Bisküvileri ıslatmak için;

- 1 çay bardağı vişne suyu

-1 çorba kaşığı şeker


Kolay tiramisunun yapılışı;

Yumurtaların beyazları mikserin düşük ayarı ile kar haline gelene kadar çırpalım. Islatmak için vişne suyu ve şekeri karıştıralım. Bisküvileri vişne suyuna batırıp çıkararak köşeli bir kalıba bir sıra halinde dizelim. Krem şantiyi sütle çırparak koyulaştıralım. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, şekeri 1 dk.  çırpalım. İçine krem şantiyi, labne peynirini, kakaoyu ve neskafeyi ekleyip 1 dk. daha çırpalım. Yumurta aklarını da kremaya ekleyip birkaç kez karıştıralım. Kremanın yarısını bisküvierin üzerine yayıp tekrar bir sıra ıslatılmış bisküvi dizelim. Bİsküvilerin üzerine kalan kremayı yayıp, kakao eleyelim. Pastayı buzlukta birkaç saat donana dek beklettikten sonra dilimleyerek servis edelim.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal