Kızartma Yağı Nasıl Tekrar Kullanılır?

Kızartma yağlarını tekrar kullanmak istemesek de bunu yaparız. Peki, nasıl önceki kızartmanın tadını ve yoğunluğunu temizleyebiliriz?

06.10.2019-10:30 - (Son Güncelleme: 06.10.2019-10:26)

 

Kızartma yaptıktan sonra yağı atmak istemesek de bazen o yağı kullanamayacağımızı düşünürüz. Ancak bu yöntemle yağın tadını temizleyebilirsiniz.

KIZARTMA YAĞI NASIL TEKRAR KULLANILIR?

 Kahve filtresinin kenarlarını kavanozun ağzına katlayarak koyun. Kavanozun kapağını kavanozun ağzının çevresinde çevirin. Bu, filtreyi kavanoza oturmasını mümkün kılacaktır. Yağı kızartma tavanızdan hafifçe kavanozun içine boşaltmayı deneyin. Bu aşama ılık yağ ile daha rahat yapılır.

Bütün yağ filtrelendikten sonra kavanozdan filtreyi alın ve atın. Kavanozu örtün ve buzdolabına yerleştirin. Süzme işini tülbentle de uygulayabilirsiniz. Bu yöntem yağ bozmadan üç veya dört kızartma keresinden sonra yeniden etmek için güvenlidir. Eğer kuvvetli şekilde lezzetlendirilmiş besinler yağın kendine özgü tadına bulaşırsa yağdaki tadı yok etmek için süzmeden evvel bazı çiğ patates veya narenciye parçalarını kızartın. Kullanılmış yağ, serin ve karanlık bir alanda bir ay süresince muhafaza edilebilir. Soğutma veya donma, yağın süresini birkaç ay daha artırır. Muhafaza esnasında yağ bulanık olabilir, fakat bu zararlı değildir ve tekrardan ısıtıldığında yağ berraklaşacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal