Kıymalı rulo patates nasıl yapılır? Kolay rulo patates tarifi

Sofralarınızın favori lezzetlerinden biri olacak kıymalı rulo patates tarifini sizin için derledik! İşte o iştah kabartan lezzetli tarif... Şimdiden afiyet olsun!

19.03.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-09:10)

Tadı ile damağınızı şenlendirecek görüntüsü ile iştah kabartan kıymalı rulo patates tarifini sizin için derledik. Pratik bir hazırlama süreci olan rulo patates favori lezzetlerinizden biri olacak. İşte o her yerde aranan tarif… 

Kıymalı rulo patates nasıl yapılır?

Kıymalı harç için:

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 adet çarliston biber

- 1 adet soğan

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 200 gram kıyma

- 1 çay kaşığı karabiber

- 150 gram mozzarella peyniri

- 2 çay kaşığı pul biber

- 1 yemek kaşığı kadar domates salçası

- 2 ila 3 su bardağı su

Patatesler için:

- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

- 3 adet haşlanmış patates

- 4 adet yumurta

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 yemek kaşığı un

Kıymalı rulo patates nasıl yapılır?

Patateslerin hazırlanışı: Patatesleri ilk olarak haşlayın ve ardından kabuklarını soyun. Haşlanmış patatesleri bir çatal sayesinde iyice ezin ve püre haline getirin. Yumurtaları ezmiş olduğunuz patateslerin üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber ve kimyonu da içine ilave ederek karışımı spatula ile karıştırın. Kıvamını da bir yandan kontrol ederek bir yemek kaşığı kadar un ekleyin ve patatesli harca iyice yedirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırının ısınmasını bekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve yağlı kağıdı da zeytinyağı ile iyice yağlayın. Elinizde bulunan patatesli harcı tepsiye yağlı kağıdın üzerini kaplayacak bir şekilde yayın. 20 - 25 dakika kadar da üstü hafif kızarana kadar pişirme işlemine alın.

Kıymalı harcın hazırlanışı: Harcı hazırlayacak olduğunuz tavayı iyice ısıtın. Isınan tava içerisinde zeytinyağını ısıtın. Soğanı hafif bir şekilde kavurun ve çarliston biberi da ilave edin. Kıymayı ve baharatları da ekleyip karıştırarak pişirin. Domates salçasını harcın içine ekleme işleminden sonra bir miktar daha kavurun. 2/3 bardak suyu tavaya koyun ve karıştırın. 1-2 dakika kadar daha kıymayı harcı pişirin. Fırından çıkarmış olduğunuz patatesli harcın içine kıymalı harcı iyice yayın ve üzerine de mozzarella peynirinin yaklaşık 100 gram kadarını ekleyin. Rulo biçiminde sarın ve üzerine de kalan mozzarella peynirini rulo patates üzerine yayın ve 10 dakika kadar daha fırın içerisinde pişirin. Pişen rulo patatesi tabağa koyun ve üzerine de maydanoz serperek servise çıkarın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal