Krem Karamel Nasıl Yapılır?

Krem karamel tabakası sert, üzeri ise muhallebi kıvamında olan bir tatlıdır. Krem karamelin ana malzemeleri süt, şeker ve yumurtadır. Krem karamel nasıl yapılır? Krem karamel tarifi? Detaylar haberimizde...

17.05.2018-12:22 - (Son Güncelleme: 05.02.2022-15:45)

Creme Caramel isimli Fransız tatlısı oldukça sevilen sütlü tatlılardan biridir. Krem karamel Fransa’da ''ters çevrilmiş krema'' olarak da geçiyor bu tatlının sadeliğini ortaya koyan başka bir ismi daha var o da ayakta duran süt. 

Fransız mutfağından dünyaya yayılan krem karamel tarifini sizin için derledik. Fransızların en sevilen tatlılarından biri olan krem karamel tabakası sert, üzeri ise muhallebi kıvamında olan bir tatlıdır. Krem karamelin ana malzemeleri süt, şeker ve yumurtadır. Pratik yapımıyla hazırlanan krem karamel favori tatlınız olmaya şimdiden aday. Peki, krem karamel nasıl yapılır? Krem karamel tarifi?

KREM KARAMEL TARİFİ

Krem karamel malzemeleri:

- 7 adet yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 paket vanilya

- 1 litre süt

Karamel için:

- 1 su bardağı toz şeker

- 6 yemek kaşığı su

KREM KARAMEL NASIL HAZIRLANIR?


Karameli hazırlamak için toz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya alarak orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirin. Pişirme işlemi bitince ocaktan alın. Krem karameli kaplara eşit olarak paylaştırın. Derin bir kasede yumurtaları kırın toz şekeri ilave ederek krema kıvamına gelene kadar çırpın. Vanilyayı ekleyerek 2 dakika daha çırpın. Sütü yavaş yavaş çırparak ekleyin ve 3 veya 4 dakika daha yüksek devirde çırpmaya devam edin. Üzerinde oluşan köpüğü kepçe yardımı ile temizleyip yumurta karışımını karamel kaplarına paylaştırın. Kapları bir fırın tepsisine yerleştirerek yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkararak oda ısısına gelene kadar bekletin. Sonrasında bir gece buzdolabında bekletin. Krem karamel kaplarını servis tabaklarına ters çevirip soğuk bir şekilde servis yapın. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal