Kışın Çiçek Bakımı Nasıl Olmalı?

Soğuk hava bizleri etkilediği gibi bitkilerimizi de olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle evimizde ya da bahçemizde bulunan bitkilerin yaşamaları için tedbirler almamız gerekir. Peki nedir bu tedbirler?

10.01.2019-17:22 - (Son Güncelleme: 10.01.2019-17:17) Kışın Çiçek Bakımı Nasıl Olmalı?

Soğuk hava bizleri etkilediği gibi bitkilerimizi de olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle evimizde ya da bahçemizde bulunan bitkilerin yaşamaları için tedbirler almamız gerekir. Peki nedir bu tedbirler? İşte detaylar...

10 günde bir sulanmalı

Yeşil yapraklı bitkileri soğuk havalarda 10 günde bir sulamak gerekir. Sulama işlemi yapıldığın da bitkinin toprağında kuru yer kalmaması gerekiyor.

Vitamin takviyesi yapılmalı

Yetiştirdiğiniz bitkileri soğuktan korumak için mutlaka vitamin takviyesi yapmalısınız.

Çok fazla sulamayın

Kışın en çok yapılan yanlışlardan biri de bitkileri yaz aylarındaki gibi fazla sulamaktır. Soğuk havalarda çiçekleri sürekli sulamak, bitkilerin köklerine zarar verir ve çürümesine neden olur.

Orkideyi haftada 1 sulayın

Orkidenin kökleri su depolama özelliğine sahiptir. Bunun için orkideleri kış aylarında haftada bir sulamak daha doğrudur.

Oda sıcaklığında olmalı

Camdan gelen soğuk ve peteklerden gelen sıcaklığın bir arada olması çiçeklere zarar verebilir. Çiçekleri kışın soğuktan korumak için mutlaka oda sıcaklığında olması şarttır. Çiçekleri cam kenarlarında tutmaktan ziyade, sıcaklığı 20 derece olan mekanlarda yetiştirmek idealdir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal