Kirpikleriniz Dökülüyorsa Nedeni Bu Olabilir

Uzun kirpiklere sahip olmak herkesin hayal ettiği bir durumdur. Uzun kirpikler gözlerin daha belirgin görünmesini sağlar. Güzellik konusunda önemli bir yere sahip olan kirpikler bazen dökülebilir. Peki kirpik neden dökülür? İşte kirpik dökülmesinin sebepleri...

01.01.2020-14:56 - (Son Güncelleme: 01.01.2020-14:49)

Kirpikler bir tek estetik görünümü güzelleştirmez aynı zamanda gözü değişik toz parçacıklarından ve güneş ışığından da koruma vazifesi görür. Kirpik dökülmesi sonucunda kirpiklerimiz hem güzelliklerini kaybederler hem de vazifelerini yapamaz duruma gelirler.

KİRPİKLER NEDEN DÖKÜLÜR?

Normal şartlarda kirpik tüyünün yaşam döngüsü 2-3 aydır. Bu süre zarfında dökülmekte olan kirpiklerin yerine kirpik köklerinden yenileri çıkmaktadır. Özellikle sert bir biçimde gözleri ovuşrumak, sert ve kalitesiz fırçalarla göz ve kirpik makyajı yapmak, gereğinden fazla göz maskarası kullanmak, kalitesiz makyaj ürünleri tercih etmek gibi nedenler de kirpik dökülmesine sebep olabilmektedir. Bunun yanı sıra gözkapağı iltihabı, gözde arpacık çıkması ve doğal yaşam süreci olan yaşlılıkla birlikte kirpikle dökülebilir. Bağışıklık sistemi hastalığı olan Alopesi Areata (Kellik) hastalığı da kirpiklerin vücut tarafından yabancı madde olarak algılanarak dökülmesine sebep olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal