Kırışıklığa Neden Olan 6 Besinden Uzak Durun!

Farkında olmadan hergün tükettiğimiz bazı besinler cildimizde kırışıklığa neden olabilir. Yeme içme alışkanlıklarımızı değiştirmemizi hatırlatan cilt düşmanı 6 besin!

04.04.2019-14:36 - (Son Güncelleme: 04.04.2019-15:49) Kırışıklığa Neden Olan 6 Besinden Uzak Durun!

Estetik merkezlerine servet harcamadan önce bu besinlere hayatınızda daha az yer verin. Kırışıklığı arttıran ve yaşlanmayı hızlandıran bu besinleri maalesef her gün türekiyoruz1

KAHVE

Kafein kortizol (stres hormonu) üretimini tetikliyor. Kortizol cildimizin sağlıklı görünmesini sağlayan kolajene zarar veriyor. Bu yüzden cilt kendini yenileyemiyor. Bu da kırışıklıklara sebep oluyor.

KIZARMIŞ YİYECEKLER

Kızartma sürecinde serbest radikaller ortaya çıkıyor ve serbest radikaller hücresel hasarlara sebep oluyor. Bu hücresel hasarlar cildimizde kendini kırışıklık olarak gösteriyor.

GLUTEN

Eğer gluten duyarlılığınız varsa, sindirim sisteminiz olması gerektiği gibi çalışmaz ve besleyici vitamin ve mineralleri de sindirmeye başlar. Gerekli vitamin ve mineraller alınmadığında bütün vücudunuz olduğu gibi cildiniz de bozulur.

FAZLA PİŞMİŞ YİYECEKLER

Yiyecekleri fazla pişirdiğinizde besin değerleri kaybolur. Aynı zamanda cildinizin elastikliğini kaybetmenize sebep olur.

GAZLI İÇECEKLER

Gazlı içeceklerde bol miktarda bulunan fosfat erken yaşlanmayı tetikler.

ŞEKER

Şeker cildin en büyük düşmanlarından biridir. Doğrudan kırışıklık, cilt lekeleri, kızarıklık, selülit ve cildin matlaşmasına sebep olur.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal