Kilo Vermenizi Kolaylaştırmayan Sporlar

Kilo vermek için spor salonuna gitmek istiyor ancak hangi sporu yapmanız gerektiği konusunda karar veremiyorsanız, bu haber tam size göre. Hangi sporu yapmanız gerektiğini değil, kilo vermek için hangilerini yapmamanız gerektiğini sizlerle paylaşacağız.

21.01.2019-14:34 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-14:29) Kilo Vermenizi Kolaylaştırmayan Sporlar

Kilo vermek için spor salonuna gitmek istiyor ancak hangi sporu yapmanız gerektiği konusunda karar veremiyorsanız, bu haber tam size göre. Hangi sporu yapmanız gerektiğini değil, kilo vermek için hangilerini yapmamanız gerektiğini sizlerle paylaşacağız. İşte detaylar...

Spor yapmanın kötüsü olur mu olmaz. Ancak bazı sporları hangi amaçla yaptığınız önemlidir. Eğer amacınız kilo vermekse bu sporlardan uzak durun.

1. Crossfit: Spora yeni başlıyorsanız bu egzersizlerde zorlanmanız ise büyük bir ihtimal ve kendinizi sakatlayabilirsiniz.

2. Yoga: Zihinsel ve fiizksel birçok faydası bulunan yoga, sizi sıkılaştırabilir ve kas oranınızı arttırabilir. Ama kilo vermek için metabolizmanızı hızlandırıp yağ yakmanız gerekiyor ve bunu sadece yoga ile yapamazsınız.

3. Spinning: Spinning dersleri de oldukça zorlayıcı olabilir. İlk başlayanlar için en iyi seçenek değil ve sonrasında çok yiyerek kilo vermenizi engelleyebilir.

4. Sadece Cardio: Sadece cardio yaparak kilo vermeniz de işinizi zorlaştıracaktır. Cardio ile yağ yakarsınız fakat harcanan bu kadar enerji sonunda ise acıkacaksınız ve normalde yediğinizden daha fazlasını yiyerek tüm egzersizi çöpe atmanız mümkün. Cardio egzersizlerini ağırlık çalışmalırıyla tamamlarsanız vücüdunuzdaki kas kütlesini de arttırır ve metabolizma hızınızı arttırabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal