Kilo Vermek İçin Sevdiklerinize Sarılın!

Aşk yalnızca psikolojik olarak etki etmez aynı zamanda metabolizmayı da etkiler. Aşık olmak metabolizma hızını artırır ve bu sayede yağ yakımını kolaylaştırır. Aşkın vücutta salgılanmasına neden olduğu hormonlar bağışıklık sistemini güçlendirirken cilde de parlaklık sağlar. İşte aşkın sağlığa faydaları…

15.02.2020-13:13 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-12:40) Kilo Vermek İçin Sevdiklerinize Sarılın!

İlk insandan günümüze kadar aşk herkesin yaşamak istediği bir duygu olmuştur. Herkesin hayatında bir kez olsun yaşamış veya yaşamayı istediği bir duygudur aşk. Duygular üzerine yapılan araştırmalara göre, aşkın oluşumunda kalbin ve beynin rolü büyük.

AŞKIN YOLU: KALPTEN BEYNE!

Yapılan araştırmalarda kalbin aşkı algıladığı ve beyin aracılığıyla endorfin, oksitosin, feniletilamin gibi mutluluk veren hormonların salgılanmasını sağladığı ortaya çıkmıştır. Aşk yolculuğunda kalp ve beyin birlikte çalışır ve sağlıklı bir aşk hayatının bu nedenle de sağlıklı bir vücudun oluşmasını sağlar.

KİLO VERMEK İÇİN SEVDİĞİNİZE SARILIN!

Kalp aşkı bulduğunda beynin salgıladığı hormonlar şunlardır;

Dopamin: Heyecan hormonudur. Kişinin karşı cinse bağlanmasını sağlayan hormondur.

Serotonin: Mutluluk hormonudur. Beyin aşık olurken mutluluk veren endorfin hormonunu daha az salgılayarak mutsuz bir zemin hazırlar. Aşık olan kişiyi zihinsel ve fiziksel olarak aşığına yönlendirerek mutluluğu karşı cinste bulması için zorlar.

NGF: Neuro Growth Factor, romantizmi doruklara çıkaran duyguların artmasına yardımcı olan bir maddedir. Aşk sırasında ellerin terlemesine ve heyecanın artmasına neden olur.

Oksitosin: Aşık olan kişinin karşı cinse bağlanmasını, bir anlamda sadakati sağlayan bir hormondur.

Vazopressin: Beyinde hipotalamusun gönderdiği bu hormon fazla salgılandığı zaman aşık olan kişi sevdiği için her şeyi yapabilecek duruma gelir.

SARILMAK STRESİ DE AZALTIYOR

Aşık olduğunuzda kalp, beyni katekolamin hormonunu salgılamaya zorlar. Bu hormon salgılandığında tansiyon yükselir, nabız artışı olur, vücut ısısı artmaya başlar. Sevilen kişiye sarılınca oksitosin hormonu yükselir bu da mutluluk hissini artırır. Oksitosin sayesinde stres azalır, kan basıncı düzenlenir, kalp hastalıklarına yakalanma riski düşer.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal