Kaymaklı Krep Nasıl Yapılır? Kaymaklı Krep Tarifi

Kahvaltı sofralarında hepimiz sıcak bir şeyler severiz. İçimizi ısıtacak en güzel tarifleri denemek için de genelde hafta sonu kahvaltılarını bekleriz. Ancak bunu beklemeden de her kahvaltınıza bu sıcak ve lezzetli tarifleri ekleyebilirsiniz.

15.07.2019-11:09 - (Son Güncelleme: 15.07.2019-10:55) Kaymaklı Krep Nasıl Yapılır? Kaymaklı Krep Tarifi

Sabah kahvaltılarına değişik bir tarif dahil etmek isteyenler için oldukça pratik bir biçimde hazırlayabileceğiniz kaymaklı krep hazırlamak için gerekli olan malzemeleri derledik! İşte kaymaklı krep yapmanın incelikleri.

KAYMAKLI KREP TARİFİ

Malzemeler; 2 adet yumurta, 1/2 çay bardağı süt, 1/2 su bardağı su, 1 su bardağı kaymak, 6 yemek kaşığı un, 1/2 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ.

Hazırlanışı; Bir karıştırma kabında un hariç tüm malzemeleri mikser yardımıyla karıştırın. Karışan sıvı malzemelerin üzerine azar azar unu ilave edin. Krepleri pişireceğiniz tavayı ısıtın. Isınan tavaya peçete ile sıvı yağı yayın.
Krep karışımından 1 kepçe alıp tavaya bırakın ve tavayı yuvarlayarak karışımı ince bir tabaka olacak halde yayın. Alt kısmını kontrollü olarak orta ateşte pişirin ve spatula desteği ile tersine çevirerek pişirmeyi sürdürün. Pişen krepleri tabağa alın ve içerisine bal ve kaymak katıp yuvarlayarak kahvaltılarınıza servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal