Enfes İmambayıldı Tarifi

Patlıcanı seviyorsanız imambayıldıya da hayır diyemezsiniz. İçi bol malzemeli patlıcanın en lezzetli halini bu tarifle bir araya getirdik. Bir porsiyonu ile bile gayet doyurucu olan imambayıldıyı sevdiklerinize gururla ikram edeceksiniz.

13.07.2019-17:11 - (Son Güncelleme: 13.07.2019-17:03) Enfes İmambayıldı Tarifi

Bol sebzeli enfes bir yaz yemeği olan imambayıldıyı yapmak sandığınız kadar zor değil. İşte bu leziz tarifin hazırlanışı.

İMAMBAYILDI

Malzemeler:

8 orta boy patlıcan
8 soğan
4 sivri biber
3 domates
7 diş sarımsak
2 kesme şeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su

Kızartmak için

Ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber

Hazılanışı:

Patlıcanların uçlarını kesip alacalı soyun. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Soğanları soyup piyaz şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup dilimleyin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Biberleri temizleyip ortadan  kesin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve tuzu ekleyip soteleyin. Sarımsak, domates, şeker ve karabiberi katın. Kısık ateşte 10 dakika pişsin.

Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın. Isınan yağda patlıcanları iki taraflı hafifce kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzstüne alıp fazla yağını süzdürün. Patlıcanları yayvan bir tencereye aralıklı olarak yerleştirin. Orta kısımlarını bıçakla hafif kesip açın ve soğanlı harcı buralara yerleştirin. Üzerlerine birer sivri biber ekleyin. Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak su koyun. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika (suyunu çekene kadar) pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal