Kaşarlı Yumurta Salatası Nasıl Yapılır? Kaşarlı Yumurta Salatası Tarifi

Hafta sonu kahvaltılarını geçiştirmek istemeyenler için enfes bir tarifimiz var. Yumurta sevenleri de memnun edecek bu tarif, ailecek yapacağınız sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olmaya aday.

15.06.2019-10:03 - (Son Güncelleme: 15.06.2019-10:03)

Kahvaltı sofralarınızı renklendirecek harika bir öneriyle sizlerleyiz. Haftasonu kahvaltılarınızı doyurucu hale getirecek bu lezzete bayılacaksınız. 

KAŞARLI YUMURTA SALATASI  

MALZEMELER:   

6 adet yumurta,1/2 adet soğan,4 daltaze soğan, 5-6 dal maydanoz,5-6 dal dere otu,1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 çay kaşığılimon suyu,1/2 çay kaşığı tuz,1/2 çay kaşığı pul biber,1/2 çay kaşığı karabiber.

HAZIRLANIŞI:   

Yumurtaları bir kabın içine koyun. Üzerine su ekleyin ve 10-12 dakika haşlansın.
Katı kıvama gelen yumurtaların kabuklarını soyun. Ilıdıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Ayrı bir yerde yeşil malzemelerinizi iyice sudan geçirin.Soğanınızı incecik doğrayın. Yıkadığınız yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın ve yumurtalara ilave edin. Bir kabın içinde zeytinyağı, limon suyu ve baharatları iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu yumurtaların üstüne gezdirin ve karıştırın. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini katın ve afiyetle yiyin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal