Kaşarlı Kavurmalı Gül Böreği Tarifi

Böreğin bir çok çeşidini deneyen hanımlar elbette bu tarifi de çok beğenecek. Kıymanın ve kaşarın harika birleşiminden ortaya çıkan enfes lezzet sofralarınızı şenlendirecek. İşte sizin için derlediğimiz kıymalı kaşarlı börek tarifi..

14.05.2019-11:20 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-11:08)

Sahurda yemeniz için pratik, doyurucu ve lezzetli bir hamur işi tarifi arıyorsanız kaşarlı kavurmalı gül böreği tarifini mutlaka denemelisiniz. Çıtır çıtır bir lezzet olan kaşarlı kavurmalı gül böreği tarifiyle çok zamanınızı ayırmadan harikalar yaratbilirsiniz. İftardan sonra hazırlayabileceğiniz gibi tarifi sahura yakın da yapıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

KAŞARLI KAVURMALI GÜL BÖREĞİ

Malzemeler: 2 adet yufka, 400 gram kavurma, 300 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri, yarım su bardağı su ve yarım su bardağı süte ihtiyacınız var. Böreklerin üstüne sürmek için de bir tane yumurta. 

Hazırlanışı: Kaşarlı kavurmalı gül böreği yapılışına, kavurmaları bir tavada ısıtarak başlayın. İyice ısınan ve yağı açığa çıkan kavurmayı yağını süzerek bir kaba boşaltın. Daha sonra 2 yufkayı bir tezgaha serin ve 4 parçaya kesin. Parçaların eşit ve üçgen olduğundan emin olmalısınız. Bölme işlemi ardından birbirine eş 8 üçgen yufkanız olması lazım. 

Ardından bir kapta su ve sütü karıştırın. Üçgen yufkanın üstüne fırçayla sulu süt karışımından sürün, sonra geniş tarafına önce kavurma parçalarını serpiştirin, üzerine rende kaşar peyniri serpip rulo haline getirin ve kendi etrafında çevirerek gül biçimi verin.

Tüm yufkaları bu şekilde hazır ettikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine börekleri sırayla dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30- 35 dakika pişmesini sağlayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal