Kaş Dökülmesinin Sebepleri

Yüz ifadenizi ortaya çıkaran ve bakışlarınızı tamamlayan kaşlar, çeşitli nedenlerle dökülür. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, kaş dökülmesinin sebeplerini bizlerle paylaştı.

17.01.2019-17:41 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-17:42) Kaş Dökülmesinin Sebepleri

Yüz ifadenizi ortaya çıkaran ve bakışlarınızı tamamlayan kaşlar, çeşitli nedenlerle dökülür. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, kaş dökülmesinin sebeplerini bizlerle paylaştı. İşte detaylar...

KAŞ DÖKÜLMESİNİN SEBEPLERİ

Kaş dökülmesinin farklı sebeplerle ve farklı şekillerde olabildiğini kaydeden Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, "En sık görülen kaş dökülmesi şekil vermek üzere kaş alımının yanlış yapılması sebebiyle köklerin zedelenmesidir. Buna halk arasında kaş küsmesi denir. Kaş telleri zayıflayarak kaybolur. Kaş dökülmesi daha çok kadınlarda meydana gelir. Kaş dökülmesinin nedenleri stres, kıl köklerini etkileyen cilt hastalıkları, bazı ilaçların yan etkisi, hormon dengesizlikleri ve hipotiroid hastalığı olabilir. Ayrıca strese bağlı olarak alopesi areta denilen ve bağışıklık sisteminin zayıflığına bağlı olarak hastalık sakal, saç ve kaşlarda geçici dökülmelere neden olabilir. Kaşların sürekli ovuşturulması sonucu yapılan travmalar da kaş kayıplarına yol açabiliyor" dedi.

DOĞAL GÖRÜNÜM SAĞLAR

Microblading 3D Kıl Tekniğiyle dükülen kaşların yerine kalıcı kaşlara kavuşmanın mümkün olabildiğini anlatan Ertek, "Bu uygulama ile doğal görünümlü kaşlara sahip olabilirsiniz. Bu yöntem kaşlarının görünümünü güzelleştirmek ve yüz estetiğine önem veren herkes için idealdir" dedi.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal