Kapatıcı Kullanırken Sık Sık Yapılan Hatalar

En çok kullanılan makyaj ürünü olmasına rağmen kapatıcı kullanırken bir çok hata yapılıyor.

03.12.2018-16:14 - (Son Güncelleme: 03.12.2018-16:11) Kapatıcı Kullanırken Sık Sık Yapılan Hatalar

Cilt makyajı dendiğinde ilk aklımıza gelen kapatıcı ürünleridir. En çok kullanılan makyaj ürünü olmasına rağmen kapatıcı kullanırken bir çok hata yapılıyor. İşte kapatıcılarla ilgili doğru bilinen yanlışlar:

Koyu göz altları için açık tonlar kullanılmalı: Koyu göz altlarının karşıt ürünü açık renkli kapatıcılar gibi görünse de aslında bu çok sık düşülen bir yanlıştır. Mor halkalara açık renkte kapatıcı uygulamak göz altlarında gri tonlu bir sonuca neden olur. Kapatıcı uygularken cilt tonunuzdan maksimum 1,5-2 ton açık bir ürün tercih ederek makyajınızda daha iyi bir geçişli bitiş ve kusursuz göz altlarına sahip olabilirsiniz.

Kapatıcıdan hemen sonra sabitleştirici kullanılmalı: Kapatıcıyı sürdükten hemen sonra pudra kullanarak sabitlemeyin! Bu adım gözaltında daha kalın bir tabaka oluşmasına sebep olur.

Fazla ürün fazla kapatıcılık: Fazla ve üst üste makyaj ürünü kullanmak gözaltlarınızda ağır bir duruş oluşturur.

Tüm gözaltına uygulanır: Alt kirpik diplerinize kadar uyguladığınız kapatıcı gözlerinizin daha kısık ve küçük olduğu etkisini yaratır. Bu yüzden kapatıcınızı sürerken kirpik diplerinize sürmeyin.

Ciltteki kusurları örtmek için de kullanılabilir: Ciltteki kusurları kapatıcı ile saklayabilirsiniz fakat doku ve akne problemlerini fondöteninizden daha açık renkli kapatıcınızla örtmeye çalışmayın. Açık renkli ürün aknenin veya izlerin rengini saklasa da ciltteki yükseltileri daha fazla ortaya çıkaracaktır. Kusurları saklamak için fondöten renginize yakın bir kapatıcı kullanın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal