Kamasutra Nedir?

İlişki pozisyonlarında tarihi çok eskilere dayanan kamasutra birleşme pozisyonları; cinsel birleşmeden mümkün olduğunca fazla haz almaya odaklanıyor. İşte kamasutra hakkında merak edilenler haberimizde...

07.06.2018-17:22 - (Son Güncelleme: 06.12.2021-11:33)

İlişki pozisyonlarında tarihi çok eskilere dayanan kamasutra birleşme  pozisyonları; cinsel birleşmeden mümkün olduğunca fazla haz almaya odaklanıyor. İşte kamasutra hakkında merak edilenler haberimizde...

KAMUSTRA NEDİR?

Kamasutra 3. yüzyılda Hint bilge Mallanaga Vatsyayana tarafından derlenmiş, cinsellik üzerine ilk yazılı eser olma özelliği taşıyan bir öğreti. Kamasutra’daki amaç, çiftlerin aşk ve cinsel hayatlarını derinleştirmek ve renklendirmek. Kamasutra’nın ortaya çıkışına dair bilinen en yaygın hikaye, Tanrı Shiva ve karısı Parvati’nin cinsel birleşmelerinin ayrıntılarının ve pozisyonlarının kaydedilerek günümüze ulaşmasıdır.

Birçok Hint filozoflarına göre yaşam 4 temel maddeden oluşur: Darma (Dinsel erdem), Kama (Zenginlik), Kama (Zevk) ve Moksha (Günahlardan kurtulma). Buna göre, kişi bebeklik/çocukluk, gençlik ve yaşlılık olarak bu aşamalardan geçer. Vatsyayana’ya göre, kişi önce hayatını nasıl kazanacağını öğrenmelidir. Kişi kendine güvenli bir yaşam oluşturduktan sonra, cinsel tatmin ve zevke erişebilir. Biri bir diğerinden asla ayrılamaz.

Yaşamı sevdirme amacı taşıyan bir öğreti olan Kamasutra toplam 7 bölüm ve 36 altmetinden oluşur. Erkekler ve Kadınlar ile ilgili geniş bilgiler, aralarındaki uyum, sarılma çeşitleri ve tabi ki, birbirinden farklı ve zorluk derecelerine göre değişen cinsel pozisyonlar yer alır. Biraz daha açmak gerekirse, toplumsal ve sosyal konseptler, cinsel birleşme, evli çiftlerin cinsel yaşamları, kadın ve erkek cinsellikleri, kadının erkekler üzerindeki etkisi, erkeğin kadınlar için nasıl daha çekici olabileceği gibi konular detaylı biçimde işleniyor. Bunların yanı sıra, bir erkeğin bir kadını nasıl etkileyebileceği, kadınların düşünceleri ve tutumları, farklı sarılma biçimleri gibi konular da yer alıyor. Erkeğin evlilik dışı ilişkilerini konu alan bölümler bile bulunuyor.

Son olarak, tüm bu temel bilgilerin yanı sıra, Kamasutra’nın son bölümünde, kadın ve erkeğin çekiciliklerini arttırmaya yardımcı olacak yemek ve vücutları için kullanabilecekleri tarifler yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal