Kalıcı ve Dayanıklı Bir Makyaj için 6 İpucu

Uygulandıktan birkaç saat sonra bozulan makyajlar her kadının sorun yaşadığı bir nokta.

19.12.2018-14:55 - (Son Güncelleme: 19.12.2018-14:49) Kalıcı ve Dayanıklı Bir Makyaj için 6 İpucu

Uygulandıktan birkaç saat sonra bozulan makyajlar her kadının sorun yaşadığı bir nokta. Uzun saatler boyunca etkisini kaybetmeyen makyaj uygulaması için 6 adım:

MAKYAJ BAZI: Makyaj bazları hem fondötenin mükemmelce yedirilmesini hem de makyajın etkisini artırıyor. Neden olduğu yapışkanlık sayesinde fondötenin cilde düzgünce yedirilmesini sağlayan kaliteli bir makyaj bazı uzun süre dayanan makyajın ilk adımı.

SU GEÇİRMEZ ÜRÜNLER: Su geçirmez makyaj ürünleri uzun süre yağlanan ve terleyen cilde karşı en kuvvetli önlemlerden biri. Fondöten, maskara, eyeliner gibi hemen bozulabilen ürünlerin waterproof olanlarını tercih ederek makyajın sabitliği artırılabilir.

MAT BİTİŞ: Nemli sonlu makyaj ürünleri hem cilt seçiyor hem de tam olarak yedirilemediği nedeniyle kalıcılıkları tartışılıyor. Özellikle cilt makyajında ve ruj seçiminde tercih edilen ürünlerin mat bitişli olanlarından kullanarak kalıcılığını arttırabilirsiniz.

SABİTLEYİCİ PUDRA: Fondötenin kremsiliğini kurutan, fazla parlaklığı yok edip makyajı donduran sabitleyici pudra özellikle yağlı ciltlerin kullanması gereken bir ürün. Makyaj uygulaması bittikten sonra yumuşak uçlu bir fırça ve tampon hareketler ile birlikte makyajın üzerinden geçerek dayanıklılığını arttırın.

BAKİNG UYGULAMASI: Makyajı pişirme olarak bilinen bu teknik sabitleyici pudranın ekstrem hali. Gözaltları, gülümseme çizgileri, alın ve burun kenarları gibi ürünlerin katmanlaşma yaptığı bölgelere uygulayacağınız yoğun toz pudrayı 5 dakika bekletip geniş bir fırçayla üzerinden geçin. Bekleyen toz pudra bir kalkan yaratıp altındaki ürünlerin cilt ısısıyla yumuşamasını-pişmesine neden olup makyajın kalıcılığını arttıracaktır.

SPREY: Makyaj sabitleme spreyi dayanıklı bir makyajın olmazsa olmazı. Makyajın ‘cakey’ görünümünü yok eden ve cilt ile dışarısı arasında bir kalkan yaratan makyaj sabitleme spreyi tam bir kahraman görevi görüyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal