Kakao Yağının Cilde Faydaları Nedir?

Son dönemlerde bronzlaştırıcı kremlerin içerisinde sıkça gördüğümüz kakao yağı, kozmetik sektörünün önde gelen ürünleri arasında yer alıyor. Peki kakao yağının cilde faydaları neler?

21.02.2019-17:57 - (Son Güncelleme: 21.02.2019-17:57) Kakao Yağının Cilde Faydaları Nedir?

Son dönemlerde bronzlaştırıcı kremlerin içerisinde sıkça gördüğümüz kakao yağı, kozmetik sektörünün önde gelen ürünleri arasında yer alıyor. Peki kakao yağının cilde faydaları neler? İşte detaylar...

CİLDİ ONARIR

Kakao ağacının yemişlerinden elde edilen kakao yağı, çikolata yapımında kullanılıyor ve çikolatanın ağızda kolayca eriyen yapısını da sağlayan temel maddeyi oluşturuyor. Kozmetik sektöründe uzun süredir kullanılan kakao yağı, güzellik uzmanlara tarafından sıkça kullanılıyor. Yapılan araştırmalara göre kakao yağı, içerisinde bulunan antioksidan sayesinde cildi onararak, lekelerin azalmasını sağlıyor.

CİLDİ NEMLENDİREN KAKAO YAĞI MASKESİ

Elinize biraz kakao yağı alın ve elinizin ısısıile eriyen yağı tüm cildinize yedirin ve 1 gece boyunca cildinizde bekletin. Uyandığınızda iyice durulayın. Bu adımı düzenli bir şekilde uyguladığınızda farkı siz de göreceksiniz.

CİLT LEKELERİNİ YOK EDEN KAKAO YAĞI MASKESİ

Cilt lekelerinizin üzerine 1 yemek kaşığı kadar kakao yağını sürün. Daha sonra dairesel hareketlerle masaj yapın.1 gece boyunca bekletin ve sabah uyandığınızda durulayın. Lekeler yok olana kadar her gün uygulayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal