Kahvaltının İncisi Turunç Reçeli Tarifi

Sabah kahvaltılarının en lezzetli kısmı şüphesiz tatlılara geçildiği kısımdır. Portakal, limon ve turuncun muhteşem birlikteliğinden oluşan turunç reçeli nasıl yapılır hangi malzemeler kullanılır gelin birlikte bakalım...

31.07.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-10:18) Kahvaltının İncisi Turunç Reçeli Tarifi

Kızarmış ekmekle tadına doyum olmayan Akdeniz incisi turunç reçeli tarifini daha önce denediniz mi? İşte reçel tutkunu olanların bayılacağı turunç reçelinin malzemeleri e hazırlanış aşamaları. 

TURUNÇ REÇELİ TARİFİ

Malzemeler; 2 kilogram turunç, 1,5-2 su bardağı şeker, 1/2 adet limonun suyu, 2 su bardağı su. 

Yapılış aşaması; Turunçların kabuklarını portakal  gibi sayup 6-8 eş parçaya bölün.
Böldüğünüz kabukların beyaz taraflarını bıçak ile temizleyin.
Yorgan iğnesi ve temiz bir iple soyduğunuz kabukları yuvarlayıp ipe dizin. Kaynayan suyun içinde 7-8 dakika kabukları bekletin ve soğuk suya bırakın. Bu işlemi üç ayrı tencerede kabukları haşladıktan hemen sonra soğuk suya koymak suretiyle 3 defa  tekrarlayın.

Turunç sıralarını şekerle beraber sulanması için 3-4 saat bekletin. Sulanan turuncu ve şekeri hafifçe karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkın ve 1-2 dakika daha fokurdamasını bekleyin. Kavanozlara alın. Kapaklarını kapatın ve kavanozları ters çevirip soğuttuktan sonra ertesi gün kahvaltı sofranızda ikram edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal