21 Ağustos 2019
  • Istanbul 24°
  • Ankara 20°
  • Izmir 29°
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:12
İkindi 16:59
Akşam 20:03
Yatsı 21:31
BIST95.522
Dolar5,7211
Euro6,3475
Altın276,71

Kahvaltı Sofralarında Enfes Bir Lezzet: Haçapuri! Haçapuri Nasıl Yapılır?

Yöresel lezzetimiz pideye oldukça benzeyen haçapuri, kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek. Sevdiğimiz bir lezzet olan pideye benzeyen Gürcistan'a özgü haçapuri, yapımı ile biraz zahmetli olsa da sonuç sizi mutlu etmeye yetecek. İşte enfes haçapuri tarifi.

Kahvaltı Sofralarında Enfes Bir Lezzet: Haçapuri! Haçapuri Nasıl Yapılır?

Damakların tadını şenlendirecek haçapuri tarifiniz sizlerle paylaşıyoruz.

HAÇAPURİ TARİFİ

Hamuru için:

2 su bardağı ılık süt,1 yemek kaşığı toz şeker,100 gram tereyağı (oda sıcaklığında, küp küp doğranmış),1 paket kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz,3,5 su bardağı un

İçi için:

4 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,2 yemek kaşığı sıvı yağ,250 gram tuzsuz beyaz peynir, 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri,1 çay kaşığı karabiber

Kenarları için:

5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Üzeri için:

4 adet yumurta

HAZIRLANIŞI: 

Hamuru için:

Ilık süt, kuru maya ve şekeri bir kasenin içerisinde karıştırın.Ayrı bir kabın içerisine unu dökün. Unun ortasını açın ve sütlü karışımı içerisine yavaşça ilave ederek karıştırın.Tereyağlarını da ilave ederek güzelce yoğurmaya başlayın. Homojen kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde üzerini bir bezle örterek oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanması için bırakın.

İçi için:

Kalın tabanlı bir sos tenceresinin içerisine sıvı yağ ve tereyağını alın. Altını kısık ateşte açın.Erimeye başladığında içerisine tuzsuz beyaz peyniri ekleyin. Peynirler hafif eriyince kaşar peyniri de ekleyerek güzelce karışıtırın. Peynirlerin tamamının erimesini sağlayın.Son olarak karabiberi de ekleyerek ocaktan alın.

Birleştirme aşaması için:

Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya kesin. Böldüğünüz parçaları hafif unlu bir tezgahın üzerinde orta kalınlıkta olacak şekilde, hafif oval ve uzun bir şekilde açın.
Bu hamurun ortasına hazırladığınız peynirli harcı yayın. Kenarlardaki hamurları içe doğru katlayın. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin üzerine alın. Kenarlarına bir fırça yardımı ile tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin. Bu süre fırınınızın performansına göre değişecektir ancak 25-30 dakika arası düşünebilirsiniz. Çok da kızarmadan ve çıtırlaşmadan fırından çıkarın ve üzerine yumurta kırın. Birkaç dakika bu şekilde pişirdikten sonra fırından alın ve servise sunun.

Afiyet olsun.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri