Kafa Derisi Sivilceleri Nasıl Geçer?

Kafa derisinde neden sivilce çıkar? Kafa derisindeki sivilce nasıl ve ne ile geçer? Can sıkan bi sorun haline gelen sivilcelerden kurtulmanın doğal kürlerini sizin için derledik.

19.03.2019-13:28 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-13:16) Kafa Derisi Sivilceleri Nasıl Geçer?

Saç tararken ve yıkarken bir hayli sancılı olan bu durumla baş edebilmek için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz doğal kür tariflerini derledik!

SAÇ DERİSİNDE SİVİLCE NEDEN ÇIKAR?

Kafa derisinde de görülebilen sivilceler vücudun çeşitli yerlerinde görülen sivilceler ile aynı nedene bağlanmaktadır. Bazıları sivilceye dönüşürken bazıları da yağ bezesine dönüşmektedir. Vücuttaki yağ bezleri yani sebumun ortaya çıkardığı salgı, saç köklerine saç kanalları ile bağlanır. Kafa derisinde oluşan aşırı yağlanma ve sebum ile bölgedeki gözenekler tıkanır. Böylelikle saç derisinin yeterli nefesi alıp verememesi ile iltihap ve sivilce oluşumlarına  neden olmaktadır. Peki bu durumdan kurtulmak için ne yapmak gerek? Evde sizin için bir derleme yaptığımız kafa derisinde sivilce oluşumundan kurtaracak doğal kürler ile sivilce oluşumunu engelleyebilirsiniz.

ELMA SÜRKESİ İLE SİVİLCELERDEN KURTARAN KÜR TARİFİ

Malzmeler; elma sirkesi, ılık su

Yapılış aşaması; Ilık su ve elma sirkesi eşit olacak şekilde karıştırın daha sonra saçlarınızı elde ettiğiniz bu karışım ile yıkayın. Daha soonra 10 dakika kadar temiz su ile arındırabilirsiniz. 

DOMATES SUYU KÜR TARİFİ

Malzemeler; 1 çorba kaşığı domates suyu,  1 kaç damla limon suyu, yarım kaşık bal

Yapılış aşaması; Tüm malzemeyi bir kabın içerisinde karıştırın ve kafa derinize masaj yaparak uygulayın. 5 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Bu tarifi bir kaç günde bir kullanabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal