Japon Kadınların Makyaj Teknikleri

Japonların birçoğunun cildi temiz ve pürüzsüz olsa da yine birçoğunun ciddi cilt problemleri vardır ve bu nedenle yapısı koyu maddeler ile ağır makyajları tercih ederler. İnternette yaptıkları makyaj Konularıyla ilgili videolar sıkça karşımıza çıkmaktadır.

15.06.2020-15:56 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-15:55) Japon Kadınların Makyaj Teknikleri

Japon kadınlarının yüzlerine uyguladıkları makyaj alışılmışın dışında için oldukça dikkat çekiyor.

Japon Makyaj Hileleri

Japon makyajında beyaz ten ve minimal göz makyajı dikkatimizi çekmektedir. Pembe yanakları unutmamak lazım. Canlı, dolgun ve aydınlık görünümleri size hitap ediyorsa Japon makyajını bahar makyajına uyarlayabilirsiniz. Güneşli günlerde capcanlı görünmek için adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

Japonların genç görünümünün sırrı renkli yanaklarıdır. Beyaz tenlerinin üzerine uyguladıkları pembe tonlardaki allıklar onların daha genç görünmesini sağlıyor.

Japonların en önemli sırlarını: Japon tarzı allık nasıl sürülür?

Japon kadınları gülümsediklerinde ortaya çıkan elmacık kemiklerinin üzerine allık sürüp kulak hizasına doğru dağıtıyorlar. Japon makyajında dikkat çeken ilk detay canlı ten makyajıdır.

Sürekli dinamik görünen Japon Kadınlarının Ten makyaj sırları;

Aynı far paletindeki ışıltıdan krem rengini göz kapağının üzerine sürün ve iyice dağıtın.

Bronz tonlarındaki farı gözlerinizin dış köşesine, ince uçlu bir farla uygulayın ve gözlerini belirginleştir. Japon makyajında gözler ne kadar aydınlık görünürse o kadar iyi! Göz kalemini kirpik diplerinizin içine hatta biraz da kirpik dibine uygulayıp ve iyice dağıtın.

Düz Kaş Makyajı

Kaş kıllarının üst kısımları aşağı doğru taranmaktadır, alt kısımları ise yukarı doğru tarayarak düz kaş stili elde edebilirsiniz. Japon makyaj videolarında karşımıza hep düz kaş stili çıkmaktadır. Öncelikle Kaş kalemi ile kaşlarımızın aralarında ki boşlukları dolduruyoruz. Daha sonra kaşlarımızın üst kısmına da biraz daha kalemle doldurma işlemi yaparak düz bir görünüm yaratıyoruz. Göz farı bazı Japon makyajlarının en çok uygulanan ürünüdür göz kapaklarına sürülecek farların kalıcılığını uzun saatler boyunca arttırmaktadırlar. Japonlar seyrek kıl yapısı nedeniyle Kirpikleri dolgun ve uzun göstermek için doğal görünümlü takma kirpikler tercih etmektedirler üzerlerine siyah rimel sürmektedirler.

Sırada Japon makyajının en büyük tüyolarından ve olmazsa olmazlarından ombre dudaklar var. Ombre efektinde dudakların iç kısmı koyu, dış kısmı ise daha açık tonlarda olacak şekilde ruj sürülüyor.

Bu makyaja başlamadan önce makyaj süngeriyle önce dudaklarınızın rengini nötrleyin. Daha sonra ten rengine uygun ruj seçip dudaklarınızın ortasına sürmeniz gerekir daha sonra dışarı doğru biraz dağıtmanız gerekir.

Ombre efektini belirginleştirmek için dudakların tam ortasına daha koyu renk bir ruj sürülür. Parmak yardımıyla tampon hareketlerle ruj dağıtarak doğal bir görünüm verilmektedir.

Bunun yanı sıra yüzlerini gergin göstermek için yüz bantlarını oldukça fazla kullanmaktadırlar.

Japonlar basık, geniş ve kalın derili burunlara sahip olan insanlardır ilk hedefleri yüksek köprülü, ince ve zarif bir burun yaratmaktır. Bunun için plastik cerrahiden, olmasa bile plastik makyajdan büyük bir yardım almaktadırlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal