İpek ve Suni İpek Nasıl Temizlenir?

Pek çok kumaş türü içerisinde yer alan ipek kumaşlar, temizliği sırasında bir hayli dikkat ve özen gösterilmesi gereken hassas kumaşlardan biridir.

17.05.2018-17:09 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-17:44) İpek ve Suni İpek Nasıl Temizlenir?

Pek çok kumaş türü içerisinde yer alan ipek kumaşlar, temizliği sırasında bir hayli dikkat ve özen gösterilmesi gereken hassas kumaşlardan biridir.

İpekten oluşan kumaşlar yapısı gereği sıkılırken ve elde büzüştürülürken şekilsiz olmaya meyillidir. Bu sebepten bu kumaşlar makinede yıkanırken kesinlikle köpükle birlikte sıktırma işlemi yapılmalıdır.
Eğer bu işlemi yapmazsanız durulama işleminden sonra kumaşın üzerinde deterjan tortuları oluşabilir ve bu tortuların giderilmesi için de makinede tekrar yıkama işlemi yapılmasına gerek duyulabilir. Kumaşın parlaklığı yıkama sonrasında azalırsa, soğuk bir suyun içerisine iki yemek kaşığı beyaz sirke döküp karıştırarak kıyafeti bu su içerisinde bekletebilirsiniz. Böylelikle canlılığı yerine gelecektir. Kabın metal kap olmamasına özen göstermeniz gerekir.

Suni İpek Kumaşlar Nasıl Temizlenir?

Suni bir şekilde üretilen ipek kumaşlar diğer kumaş türleri kadar dayanıklı değildir ve suyla buluştuğu andan itibaren kumaş incelmeye başlar. Bu sebeple kumaş ıslatıldıktan sonra elde sıkılmamalıdır. Deforme olma olasılığı oldukça yüksektir. Bu tür kumaşlar makinede uzun süreli programlara atılmak yerine en düşük devirde, en düşük ısıda ve en az sürede yıkanıp çıkarılmalı ve kesinlikle elde sıkma işlemi yapılmamalıdır. Suni kumaşlar hafif nemliyken ütülendikleri zaman daha etkili bir sonuç verirler.

İnce bir yapıya sahip oldukları için tamamen kuruduktan sonra ütü vurmak aşırı ısı gerektireceği için kumaşın formunda bozulmaya yol açabilir. Ütü işlemi bu tür ince olan ve bozulmaya meyilli olan kumaşlar için kesinlikle iç kısmı çevrilerek yapılmalıdır. Üst kısmındaki ince yapının deforme olma olasılığı iç kısma oranla daha fazladır. Ütü işlemi bittikten sonra bir askıya asılarak ısısını kaybedene kadar beklemeniz ve sonrasında dolaba asmanızda fayda vardır çünkü bu kumaşlar dolap ısısından da etkilenebilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal