İnce Bacaklar ve Sıkı Bir Vücut İçin Egzersiz Önerileri

Çoğu kadın ince bacaklara ve sıkı bir kalçalara sahip olmak ister. Bunu başarmak için sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra egzersiz yapmak gerekir. İnce bacaklara ve sıkı bir kalçaya sahip olmanız için size birkaç egzersiz önerimiz var.

11.01.2019-15:59 - (Son Güncelleme: 11.01.2019-15:47) İnce Bacaklar ve Sıkı Bir Vücut İçin Egzersiz Önerileri

Çoğu kadın ince bacaklara ve sıkı bir kalçalara sahip olmak ister. Bunu başarmak için sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra egzersiz yapmak gerekir. İnce bacaklara ve sıkı bir kalçaya sahip olmanız için size birkaç egzersiz önerimiz var. İşte detaylar...

- Kişisel Eğitmen Marcela Ceselka’nın tasarladığı bu egzersiz, alt gövdenin her karışını hedef alıyor: Kalça, üst bacak, arka bacak, iç bacak ve baldır. Alt gövdenin sıkılaşıp incelmesini sağlayan bu hareketler, karın gücünü ve dengeni arttırmakla kalmayacak, metabolizmanı da hızlandıracak. Haftada üç defa, iki, üç set olarak uygula. Egzersiz aralarında 60 saniye mola ver.

- Sağ ayağınızı step tahtasına ya da banka koyun, ellerinizi kalçanıza yerleştirin. Sağ bacağınızla kendinizi yukarı itin ve bankın üzerinde dik durun. Kalçanızı sıkın, sol bacağınızı belinize kavis vermeden arkaya itin, kaldırabildiğiniz kadar yukarı kaldırın. Hareketi tersten yaparak başlangıç pozisyonuna dönün. Bu, bir tekrar eder. Sol bacağınızla tekrarlayın. Yön değiştirerek 12-15 tekrar yapın.




- Ellerinizi kalçanıza koyun, ayaklarınızı kalça genişliğinde açın ve dizlerinizi kırarak squat pozisyonuna alçalın. Durun, ayağa kalkın ve sağ bacağınızı yana doğru açarak kaldırabildiğiniz kadar yukarı kaldırın. Başlangıç pozisyonuna dönün. Bu, bir tekrar eder. Sol bacağınızla tekrar edin ve her iki tarafta 12-15 tekrar oluncaya kadar değiştirerek devam edin.



- Bacaklarınızı 60 santim genişliğinde açarak ayakta durun. Ayaklarınızı dışa çevirin ve ellerinizi kalçanıza koyun. Parmak uçlarınızda yükselin, dizlerinizi bükerek uyluklarınız yere paralel oluncaya kadar geriye doğru alçalın. Yerden yukarı zıplayın, ayaklarınızı kalça genişliğinde açık tutun ve parmak uçlarınızla yumuşak bir şekilde yere inin. Bu, bir tekrar eder. Aynı şekilde hızlıca zıplamaya devam edin 15-20 tekrar yapın.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal