İlişkilerdeki Hayal Kırıklıklarının Çözümü Kendinizde

İlişkilerde yaşanan hayal kırıklıkları kimi zaman kişileri oldukça yıpratıyor. Birine güvenip aşık olmak kolay yaşanan ve bir anda biten duygular değil. İlişkilerde karşımıza çıkan en küçük hata bile büyük hayal kırıklıklarının ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor.

12.09.2020-13:16 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-13:06) İlişkilerdeki Hayal Kırıklıklarının Çözümü Kendinizde

Yaşanan hayal kırıklarının aşılmasının yolunu ise başkalarında değil kendimizde aramalıyız.

Özellikle söz konusu hayal kırıklığı konusu olduğunda mücadelemiz tek başımıza olur. Karşımızdaki kişinin gönlümüzü almasını beklemek ise bazen daha derin üzüntülere neden olabiliyor. 

YAŞANANLARA BİR DENEYİM GÖZÜYLE BAKIN

Leonard Cohen, ‘Her şeyin içinde bir kırık vardır. Kırık olmasa içeri gün ışığı giremez’ sözüyle hayal kırıklıklarından ders çıkarmanın önemini bizlere hatırlıyor. Karşımıza çıkan her durum, tanıştığımız insanlar bizler için birer deneyimdir. Bu durumda bakılması gereken yaşanan olaylardan ne öğrendiğimiz ve yaşananların bize kattığı. Unutmayın, yaşanan her olay bakış açımızı tekrardan inşa eder.

DOĞRU ARKADAŞLIKLAR EDİNİN

Kurduğumuz ilişkileri seviyelere ayırarak değerlendirebiliriz. Bizi en çok ilgilendiren ise yakın arkadaş seviyesinde gördüğümüz kişilerdir. Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise her kişinin hayatında bir problem olabileceği. Kurduğumuz ilişkilerde dikkat etmemiz gereken şeylerden biri ise karşı tarafın da pozitif bakış açısına sahip olması. Yaşanan olumsuzluklara karşı hem arkadaşımıza destek olmamız hem de arkadaşımızdan destek görmemiz çok önemlidir.

DUYGULARINIZA HAKİM OLUN

 Kalbimiz kırıldığında üzülmemiz, öfkelenmemiz hatta başkalarını suçlamamız son derece normal. Önemli olan aşırıya kaçmadan acımızı yaşamamız. Ağlayabilir, sinirlenebiliriz fakat bu hisleri duygusallığımızın farkında olarak yönetebilmemiz gerekmektedir.

NEGATİF DUYGULARI POZİTİFE ÇEVİRİN

Duygularımızı kabullenince bize iyi geleceğini düşündüğümüz yöntemler için çabalamaya hazır hissedebiliriz. Negatif hislerimizi pozitif hislere çevirmek, bize destek olmak isteyenlerle vakit geçirmek, farklı aktiviteler yapmak, kimi zaman uzaklaşmak, dinlenmek ve sakinleşmek… Yazarak, çizerek, meditasyon yaparak, anlatarak, hobi edinerek ya da sessiz kalarak rahatlayabiliriz ve böylece hislerimizin mantığın önüne geçmesine engel olmamıza olanak sağlanmış olur.

NASIL HİSSETTİĞİNİZİ KONUŞUN

Hissettiklerimizi anlatmak çoğu zaman hayal kırıklıklarımızı aşmanın en iyi yoludur. Ayrıca konuşmak duygularınızdan kurtulmanızı kolaylaştırır. Yüksek sesle konuştuğunuz zaman bazı şeyleri daha net anlayabilirsiniz.

YENİDEN GÜVENMEK

Tekrar hayal kırıklığı yaşama ihtimali ile belki de en zoru birilerine yeniden güvenmek. Fakat unutulmamlıdır ki her insan aynı değildir, sadece körü körüne güvenmemek gerektiği de bir gerçek. Her insan bir anda başka birine dönüşebilir. En büyük problemimiz ise, olayların istediğimiz gibi gelişmesini beklemek. Tekrar güvenmek önemlidir, fakat tecrübelerinizi de göz ardı etmemelisiniz.  

OLDUĞU GİBİ KABUL EDİN

İnsanları oldukları gibi kabul etmeli, onları değiştirmeye uğraşmamalısınız ve beklentiye girmemelisiniz.  Beklentiler umut etmenize neden olur ve umut ettiğiniz zaman hayal kırıklığına neden olabilir. Herkesin yolu başkadır, kabul etmeniz hayatınızı kolaylaştırır ve hayal kırıklığı yaşamanıza engel olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal