İçtiğiniz Kahvenin İçinde Ne Olduğunu Biliyor Musunuz?

Yabancı kahve zincirlerinin önce İstanbul'da sonra da ülkemizin birçok şehrinde açtıkları şubeler sayesinde latte'ler, macchiato'lar, americano'lar girdi hayatımıza. Peki bu kelimelerin anlamını, bu kahveler arasındaki farkları biliyor musunuz? Sizin için Spoon University'den derledik...

11.08.2018-11:09 - (Son Güncelleme: 11.08.2018-11:07) İçtiğiniz Kahvenin İçinde Ne Olduğunu Biliyor Musunuz?

Kahve Anadolu topraklarına Kanuni Sultan Süleyman zamanında gelmiş olsa da yıllarca "Türk kahvesi" dışında pek çeşit bilmezdik. Yabancı kahve zincirlerinin önce İstanbul'da sonra da ülkemizin birçok şehrinde açtıkları şubeler sayesinde latte'ler, macchiato'lar, americano'lar girdi hayatımıza. Peki bu kelimelerin anlamını, bu kahveler arasındaki farkları biliyor musunuz? Sizin için Spoon University'den derledik...

ESPRESSO

Yoğun aromalı espresso, birçok kahvenin temelidir. Karamelli frappucino'dan, vanilyalı latte'ye kadar her şeyin içinde bir 'shot' espresso vardır. Espresso sıcak suyun yüksek basınç altında sıkıştırılmış kahve çekirdeklerinin içinden geçirilmesiyle yapılır. Bir 'shot' espresso 60 mililitre kadardır.

AMERCANO

Americano, temelde espresso'nun suyla seyreltilmiş halidir. Kıvamı normal kahve kıvamındadır ancak aroması espresso'dan hayli farklıdır.

LATTE

Latte bol miktarda süt köpüğü ve birazcık da espresso'yla yapılır. Çikolata, fındık, vanilya gibi çeşitli aromalı şuruplarla tatlandırılabilir. Tercihiniz yumuşak içimli, tatlı bir kahve arıyorsanız latte size uygundur.

MACHİATO

"Karamel macchiato" olarak da bilinse de bu isim çok da doğru değil aslında. Gerçek bir macchiato için bir 'shot' espresso üzerine bir top kadar süt köpüğü konur. Çok büyük bardaklarda içilmez. Macchiato'nun fincan boyutu yumruğunuz kadar olmalıdır.

CAPPUCİNO

Cappuccino, latte'nin küçük kardeşi, macchiato'nun ise ağabeyidir. Espresso'ya eklenen süt miktarı macchiato'dan fazla, latte'den azdır.

MOCHA

Mocha için çikolata şurubu, süt köpüğü ve espresso karıştırılır. Üzerine de bir ya da iki top krema eklenir.

 
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal