Şekerli Çay Kansere Yol Açıyor!

Ülkemizde en çok tüketilen içecek olan çay genellikle şekerle birlikte tüketilir. Uzmanlar bu konuda oldukça ciddi uyarılarda bulunuyor. Detaylar haberimizde...

16.08.2019-10:55 - (Son Güncelleme: 09.11.2021-18:19)

Ülkemizde en çok tüketilen içecek olan çay genellikle şekerle birlikte tüketilir. Uzmanlar bu konuda oldukça ciddi uyarılarda bulunuyor. Hemen hemen her gün tüketilen çayı şekerli tüketiminin sağlık açısından oldukça zararlı olduğu söyleniyor. 

ŞEKERLİ ÇAY KANSERE YOL AÇIYOR!

Günde en az altı yedi bardak tükettiğimizi düşünürsek, çayı şekerli tüketenler için kullanılan şeker miktarı da o oranda artış gösterecektir. Rafine şekerlerin kendi başına ciddi tehlike oluşturduğunu düşünürsek her gün tüketilen çayın içerisine attığımız şekerlerinde bir o kadar zararının artacaktır. Bunun yanında zaten zararlı olan rafine şekerin kaynamış suyla birleştiğinde kansere neden olduğu belirtiliyor. 

Çayı şekersiz içme alışkanlığının edinilmesi için toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar çayı şekersiz içmenin obezite ile mücadelede de çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtiyor. 

Gün içerisinde en az altı yedi bardak çay tüketildiğinde sağlığı ciddi oranda etkileyecek rafine şeker kullanımı meydana geldiğini belirten uzmanlar, kalıcı çözüm bulunmazsa insan ömrünün bu yüzyılın sonuna kadar 50-60 yaş gerilemesinin kaçınılmaz olduğunu söylüyor. 

İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu enerjinin en fazla yüzde 10’unu basit şekerlerden karşılıyor. İhtiyaç duyulan bu şeker miktarını da doğal yollardan karşılamamız gerekiyor. Örneğin meyve ve sebzelerde bulunan şeker miktarları ihtiyaç duyulan şekeri karşılamak için yeterlidir. Bunun dışında tüketilen rafine şekerler sadece alışkanlıklardan ibarettir. Bu beslenme alışkanlıkları da vücut sağlığı açısından zararlıdır. Sağlıklı yaşam için zararlı alışkanlıklardan ve rafine şeker tüketiminden uzak durulması gerekmektedir. 

ÇAYI ŞEKERLİ İÇMENİN ZARARLARI

- Şekerli çay diş yapısının bozulmasına neden oluyor ve orada enfeksiyonların kolayca yerleşmesine sebep oluyor. Bu birikim dolayısıyla vücutta ciddi hastalıklara meyil oluşuyor. 

- Şeker insülin salgısını etkiliyor.

- İnsülin direnci, şekere yatkınlık gelişiyor. Bununla birlikte diyabet riskiyle beraber kalp damar hastalıkları beraberinde geliyor.

- Şekerli çay, vücudun biyolojik yapısını bozar. 

- Kilo almanızı hızlandırır.

- Ciltte akne ve sivilce oluşumunda etkili faktörlerden bir tanesidir. 

- Ağız diş sağlığına zarar verir. 

- Dişlerin koruyucu plakları olan diş minesini sarartır. Ama şekersiz çay içerdiği florür ile diş minesini korur.

- Obeziteye neden olur. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal