Hep Aynı Yerde Sivilce Çıkması Ne Anlama Geliyor?

Sivilce her yaşta ve herkeste görülebilir. Ancak ortaya çıktığı yer size bir rahatsızlığınızı işaret ediyor olabilir. Bu nedenle nerede ne sıklıkla çıktığı önemlidir.

23.07.2019-17:46 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-17:46) Hep Aynı Yerde Sivilce Çıkması Ne Anlama Geliyor?

Hep aynı yerde sivilce çıkıyorsa vücudunuz size mesaj yolluyor olabilir. Vücudunuzun sinyallerini dinlemek sizi hastalıklardan ve rahatsızlıklardan koruyacaktır.

SİVİLCENİN ÇIKMA NEDENLERİ

Hep aynı yerde sivilce çıkması, vücudunuzda bir düzensizlik veya zehirler bulunmasından da oluşabilir. Çoğu vakit burun, üst yanaklar ve gözlerin çevresinde çıkan sivilcelerin sebebi stres ve vücudun susuz kalmasıdır. Bol miktarda su içmek ve dengeli olarak stresi hafifletici aktivitelerde bulunmak, sivilce oluşumunu büyük ölçüde azaltacaktır. Çoğunlukla yanaklarda ve bazen alında çıkan sivilceler, vücudun ısı düzensizliğinden kaynaklanır. Bu nedenle bol bol doğal şeker içeren meyve yiyin ve baharatlı yiyeceklerden kaçının. Alında çıkan sivilceler sinir sistemi ve sindirim sistemi ile bağlantılı olabilir. Beslenmenizdeki işlenmiş yiyecekleri ve yağ miktarını azaltmalı, stresi azaltan faaliyetlerde bulunmalısınız.

HORMONLAR ÖNEMLİ

Çenede çıkan sivilceler hormonal düzensizlikler ve stres temelli olabilir. Kadınlarda regl döneminde çenede sivilce görülmesi olağandır. Mümkün olduğunda stresi azaltılması, yeterli uyku ve egzersiz yapılması sivilcelerin iyileşmesine destek olacaktır. Yanaklarda ve burunda sivilce çıkması, metabolizmada folik asit ve demir eksiliği, besinlerin düşük emilimi ve kan basıncı problemleri ilgili olabilir. Beslenmenize esansiyel yağ asidi barındıran gıdalar (avokado, keten, zeytinyağı) ilave edin ve alkol, kahve ve baharatlı yiyeceklerden uzak durun. Yastık kılıfınızı değiştirin ve çarşaflarınızı sık sık temizleyin. Yastık kılıfını yıkayamadığınız hallerde her gece yastığınıza temiz bir havlu koyabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal