Havuç Reçeli Tarifi

Hiç havuç reçelini tattınız mı? Sebze reçellerini denemeyi seviyorsanız havuç reçelini de denemelisiniz.

Havuç Reçeli Tarifi

Havuç reçelini deneyebilir ve baharatları tatlandırabilirsiniz. Böylece farklı lezzetler deneyip sunabilirsiniz.

MALZEMELER

500 g toz şeker

3 su bardağı su

1 kg havuç

3 parça kakule tohumu

1 çubuk tarçın

1 portakalın suyu

Yarım limonun suyu

NASIL YAPILIR?

Toz şeker ve suyu derin bir tencerede şerbet kıvamına gelinceye dek kaynatın. Şerbet koyulaşmaya başlayınca rendelediğiniz havuçlar, kakule tohumları ve çubuk tarçını katın. Reçel kıvam alıncaya dek ortalama bir saat kaynatın. Portakal ve limon suyunu katıp 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan kaldırın. Soğuduktan sonra kavanozlara bölüştürün. Serin bir alanda saklayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri