Hasseten Lokma Tarifi

Tavuk ve pirinçle farklı bir lezzet yakalamak ve misafirlerinize sunmak istiyorsanız şayet o zaman bu tarifi deneyebilirsiniz.

Hasseten Lokma Tarifi

Yeni bir tat arayanlara ve farklı şeyler denemek isteyenlere hasseten lokma tarifini derledik. İşte, o tarif...

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
2 tane tavuk göğsü
2 tane havuç
Yarım kg kestane
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 çay bardağı nohut
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su
Tuz

NASIL YAPILIR?

Tavukları ve ıslatılmış nohutları bir tencerede kaynatın. Kestaneleri pişirip kabuklarını soyun. Pirici tereyağı ve zeytinyağı ile kavurup kenara alın. Havuçları küp küp kesip kavurun. Haşlanan tavuk etlerini iri parçalar şeklinde didikleyin. Tencerenin en altına sırayla tavuk eti, kestane, nohut, kuş üzümü ve havuçu yayın. Pirinçi katıp su katın. Kısık ateşte pişirin, yarım saat demlendirdikten sonra ters döndürerek servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri