Çıtır Çıtır Bir Lezzet! İstavrit Tava Tarifi

Balık severler dönemlerinde balık yemeye doyamazlar. İstavriti tavada çıtır çıtır nasıl yapabilirsiniz biliyor muydunuz? İstavrit severler için muazzam bir tarif ile karşınızdayız.

14.12.2019-09:19 - (Son Güncelleme: 14.12.2019-11:04)

Balık severler için muazzam bir tarif ile karşınızdayız. Balık severler dönemlerinde balık yemeye doyamazlar. İstavriti tavada çıtır çıtır nasıl yapabilirsiniz biliyor muydunuz?

MALZEMELER

500 gram ayıklanmış istavrit
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
6 yemek kaşığı mısır unu

1/2 su bardağı mısır özü yağı

1/2 adet limon
1/2 adet kırmızı soğan
1/2 demet roka yaprağı

Kızarttığınız istavritleri sıcak olarak, uzun süre bekletmeden sunum yapın. İsteğe göre kızartma işlemini derin yağda ve fritözde de gerçekleştirebilirsiniz.

YAPILIŞI

Bol suda yıkadığınız balıkların iç kısımlarını ayıklayın. Kafa ve kuyruk kısımlarını almayabilirsiniz. İçini temizlediğiniz ve duruladığınız istavritlerin suyunu süzdürün. Fazla sularını gerekirse bir kağıt havlu yardımıyla alın. Balıkları, orta kısımlarına da gelecek şekilde tuzlayın. İri tane olmaması için mısır ununu eledikten sonra düz bir servis tabağına alın. Tuzladığınız balıkları arkalı-önlü mısır ununa bulayın. Tercihe göre mısır özü yağını teflon bir tavada kızdırın. Mısır ununa buladığınız istavritleri, arkalı önlü ters çevirerek renk alana kadar kızartın. Kızaran balıkları fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağına çıkartın. Halka halka kestiğiniz kırmızı soğan ve limon dilimleri eşliğinde sıcak olarak servis edin.Şimdiden afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal