Hassas Ciltler İçin Kurtarıcı Bakım Önerileri

Hassas ciltler diğer cilt tiplerine göre kızarmaya ve tahrişe daha meyillidir. Dolayısıyla her bakım ürünü bu ciltler için uygun değildir. Peki cildi hassas olanlar hangi bakım yöntemlerini ve hangi ürünleri kullanmalılar. İşte merak edilenleri sizin için derledik.

16.04.2019-11:57 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-11:37) Hassas Ciltler İçin Kurtarıcı Bakım Önerileri

Hassas ciltlerde damarlar, cilt yüzeyine genetik olarak daha yakındır. Ufacık bir sorunlu durum bile yüzdeki kan damarlarının genişlemesine sebep olur. İnce derili ciltlerde bu kanlanma bariz görülür. Cildi hassas olanlar için bakım önerilerini sizin için sıraladık.

PARTİKÜLLÜ PEELİNG ZARAR VERİR

 

Doğru ürün kullanımı cilt bakımında çok önemlidir. Hassas ciltliler tahriş edici içeriklerden uzak durmalıdır. Kimyasal içeriği abartılı olan ve alkol içeren ürünler asla kullanmamalılar. Cildi soyan ve kurutan ürünlerden ve partiküllü peelinglerden uzak durmalıdır. AHA ve BHA içeren ürünlerden kaçınmalı, eğer gerekli ise dermatoloğa danışmaları gereklidir.

KİMYASAL YERİNE BİTKİSEL ÜRÜN KULLANMALILAR

Ciltlerini temizlerken temizleme sütü kullanmalı, köpüren temizleyiciler yerine köpürmeyen jel formda ürünler kullanmalılar. Parfümsüz dermo kozmetik ürünler kullanıpi içeriğinde asit bulunan tüm ürünlerden uzak durmalılar. Asitler cildi kuruttuğu için ciltlerinde reaksiyon görülebilir. Kimyasal içerikler yerine, bitkisel içerikler içeren, cildi sakinleştirip, yatıştıran ürünler kullanmalıdırlar. Yeşil çay, cildi sakinleştirip yatıştıracağından içeriğinde yeşil çay olan ürünler kullanmalıdırlar.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 
 
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal