Hangi Besinler Tüketilmeden Önce Yıkanmalıdır?

Bazı gıdaları yıkamadan tüketiyoruz ancak Gıda Güvenliği Uzmanları mutlaka yıkamamız gereken besinleri anlattı. Peki nedir bu besinler?

14.02.2019-13:41 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-13:34) Hangi Besinler Tüketilmeden  Önce Yıkanmalıdır?

Bazı gıdaları yıkamadan tüketiyoruz ancak Gıda Güvenliği Uzmanları mutlaka yıkamamız gereken besinleri anlattı. Peki nedir bu besinler? İşte detaylar....

Tahıllar

Sağlık ve Güvenlik Araştırmacısı Caitlin Hoff, tahıllar yumuşaması için suda veya et suyunda kaynatılsa da, daha öncesinde de mutlaka yıkanmalı dedi ve ekledi:"Pirinç, kinoa veya arpa gibi tahıllar, fazla nişasta, kirve mikroplardan arınması için pişirmeden önce soğuk suyla iyice yıkanmalı" dedi.

Karpuz

Uzmanlar, karpuzların mutlaka yıkanması gerektiğini vurguluyor ve tadım için kesilen karpuzlardan uzak durmak gerektiğininin üstünde duruyor.

Avokado

Yıkanmamış avokado kabuğunda bakteri, böcek ilacı ve paketleme, nakliye işlemleri sırasında bazı mikropların geçebilmesi sebebiyle tüketmeden önce mutlaka yıkanmalıdır.

Konserve Fasulye

Fasulyeleri konserve kutusundan direkt tavaya atıyorsanız dikkat!Konserve fasulyeler mutlaka yıkanmalıdır. Hoff,"Fasulye kolayca durulanabilen tuz gibi koruyucularla doludur. Bu nedenle yıkanmış fasulye, aldığınız sodyum oranını azaltacaktır." diye belirtti.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal