Hamileyken Yolculuk Yapanlar Dikkat!

Anne adaylarının hamilelik döneminde nasıl seyahat edeceği merak konusu olmuştur. Hamileler yolculuğa çıkmadan önce nelere dikkat etmelidir. Hamileler için seyahat tavsiyeleri nelerdir? Uçak yolculuklarında hangi hususları göz önünde bulundurmak gerekir? İşte cevabı.

29.05.2019-11:45 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-11:34)

Hamileliğin kaçıncı ayında seyahat ediebilir? Hamilelik sürecinde seyahate çıkmak isteyenler için gözden kaçırlmaması gerekenler...

HAMİLELİKTE SEYAHAT ETMEK GÜVENİLİR Mİ?  

Hamilelik döneminde seyahat, çoğu anne adayı için güvenlidir. Siz ve karnınızdaki bebeğiniz sağlıklı olduğu sürece hamileliğin 36. haftasına kadar yolculuk etmekte sakınca yoktur.

UÇAK YOLCULUĞUNDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?  

Uçuşunuzu ayarlarken doğum tarihinizi mutlaka göz önünde bulundurun. Gebeliğin 36. haftasından evvel tüm uçuşlarınızı tamamlayın. Bazı yurt içi havayolları hamileliğin son ayında uçuşu yasaklar ya da uçuş yapabileceğinize dair doktor raporu ister. Uluslararası uçuşlar için bu tarih daha da erkendir, bazen de gebeliğin en fazla 28. haftasına dek uçuşa izin verilmektedir. Yolculuğunuzu planlarken havayolu şirketinin poliçesini muhakkak kontrol edin.

UÇAKTA NASIL OTURMALISINIZ?  

Hemencik kalkabilmek ve bacaklarınızı esnetebilmeniz için koridor tarafından kotuk alın. Her iki saatte bir bunu yapmayı deneyin. Uçuştan önce gaz yapan yiyecekler ve karbonatlı içecekler asla tüketmeyin. Uçak içindeki düşük hava basıncı sebebiyle gaz genişler ve rahatsız hissettirir. Emniyet kemerinizi sürekli takılı tutun.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal