Hamileyken Pilates Yapmak Tehlikeli Mi?

Joseph Pilates adındaki spor uzmanı tarafından geliştirilen pilates, çok yönlü egzersizleri içerir. Duruş şeklinizi ve hareketlerinizi düzenlemeyi amaçlayan bu spor türü, fit ve sağlıklı yaşamanıza yardımcı olur. Peki hamilelikte pilates yapmak tehlikeli midir?

27.12.2018-13:04 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-12:53) Hamileyken Pilates Yapmak Tehlikeli Mi?

Joseph Pilates adındaki spor uzmanı tarafından geliştirilen pilates, çok yönlü egzersizleri içerir. Duruş şeklinizi ve hareketlerinizi düzenlemeyi amaçlayan bu spor türü, fit ve sağlıklı yaşamanıza yardımcı olur. Pilatesin içeriğinde yer alan hareketler, alt karın kaslarınıza, pelvik taban kaslarınııza ve sırt kaslarınıza odaklanır. Bu kaslar duruş pozisyonunuzu, gücünüzü ve dengenizi sağlamanıza yarayan kaslardır. Pilates egzersizleri, egzersiz matlarında pilates topu veya direnç bantları kullanarak yapılabilir. Bu sporu yapmak için spor salonuna gitme zorunluluğu yoktur, istenirse evden de yapılabilir. Peki hamilelikte bu sporu yapmak tehlikeli midir? Hamilelik sürecinde yapılan pilatesin faydaları neler? İşte bu soruların cevabı.

HAMİLELİK SÜRECİNDE PİLATES YAPMAK GÜVENLİ MİDİR?

Hamilelik sürecinizde eğer düşük tehlikeniz bulunmuyorsa ve doktorunuz güvenli olduğunu  düşünüyorsa bir soruna yol açmaz. Pilates normalde güvenli ve nazik bir spor olsa da hamilelik döneminde çok fazla zorlamamak gerekir. Hamilelik sürecinde bütün oilates egzersizleri uygun değildir.

HAMİLELİKTE PİLATESE NE ZAMAN BAŞLANIR

Doktorunuz müsade ettiği sürece, hamileliğiniz 12. ve 16. haftaları arasında başlanabilir. Doğum sürecine kadar olan zaman diliminde haftada 2 veya 3 gün pilates yapılabilir.

HAMİLELİKTE PİLATESİN FAYDALARI

- Pilates doğumu kolaylaştırır

- Karın ve kalça kaslarını güçlendirir

- Sırt ağrılarını giderir

- Fazla kilo almayı engeller

- Enerjinizi arttırır

- Rahatlamanızı sağlar

- Doğum sonrası halsizliği önler

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal