Hamileliliğin İlk Günleri Kasık Ağrısı

Bebeğinin ilk hareketlerini, kalp atışlarını duymayı bekliyorsun ya da duydun bile. Ancak bu ağrılar da nereden çıktı? “Hamilelikte karın ve kasık ağrısı olur mu, nedenleri neler?”

16.05.2018-16:47 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-16:13) Hamileliliğin İlk Günleri Kasık Ağrısı

 Bebeğinin ilk hareketlerini, kalp atışlarını duymayı bekliyorsun ya da duydun bile. Ancak bu ağrılar da nereden çıktı? “Hamilelikte karın ve kasık ağrısı olur mu, nedenleri neler?”

HAMİLELİĞİN İLK GÜNLERİ KASIK AĞRISI 

Gebeliğin ilk haftasında başlayan ve doğuma kadar bitmeyen bu şikayet bazen göz ardı edilebilecek bazen ise mutlaka takip edilmesi gerekli olan bir durumdur. Gebe kalmak isteyen kadınlar ise gebe olup olmadığını gebeliğin ilk belirtileri arasında yer alan bel, kasık ve karın ağrılarından anlayabilirler. Yani daha gebeliğin en başında meydana gelen bu ağrılar normal bir durumdur. Genellikle gebe kadında da görülebilmektedir. Gebeliğin ilk haftalarında hissedilen bu ağrılar ise fetusun rahme yerleşmesi esnasında kadının vücudunda meydana gelen bu değişikliğe adapte olma dönemidir. Bu dönemde rahmin büyümesi ile rahmi tutan bağ dokular genişleyip uzamaktadır. Gebeliğin başındaki bu tür kramp ve hafif kasılma, şişme gibi ağrılar normaldir. Rahim büyüyen fetusa adapte olabilmek için kendini yenilemektedir.  

Bu tür ağrıların nedeni rahmi yerinde tutan bağların gerilmesinden dolayıdır. Bu ağrıların ise zararı olmamasına rağmen ani hareketlerden kaçınılmalıdır. 

HAMİLELİKTE KASIK AĞRISININ NEDENLERİ

Kasık ve karın ağrılarının bir nedeni, rahminin büyümesiydi. Diğer sebepleri ise vücudunun doğuma hazırlanması, gaz sancısı çekmen ya da sadece bebeğinin büyümesi olabilir. Bu ağrılar tahmin edersin ki oldukça zararsız. Ama hepsi bu kadar masum değil. Enfeksiyon ve düşük gibi tehlikeli sebepleri de var. Bu durumda doktora görünmen gerekli.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal