4 Ayda Bebeklere Hangi Ek Gıdalar Verilir?

Bazı bebekler üç aylıkken katı gıdalar almaya hazır duruma gelmesine karşın dil atma refleksi genellikle dördüncü aydan itibaren kaybolmaya başlar. Asında bu refleks yüzünden bebek, ağzına sokulan her şeyi; kaşığı, yiyecekleri diliyle iter.Peki, 4 ayda bebeklere hangi ek gıdalar verilir? İşte merak edilenler..

16.05.2018-16:11 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-16:09) 4 Ayda Bebeklere Hangi Ek Gıdalar Verilir?

Bazı bebekler üç aylıkken katı gıdalar almaya hazır duruma gelmesine karşın dil atma refleksi genellikle dördüncü aydan itibaren kaybolmaya başlar. Asında  bu refleks yüzünden bebek, ağzına sokulan her şeyi; kaşığı, yiyecekleri diliyle iter.Peki, 4 ayda bebeklere hangi ek gıdalar verilir? İşte merak edilenler..

4 AYDA BEBEKLERE HANGİ EK GIDALAR VERİLMEKTE

Bebeklerde ek besinlere başlamak için, mutlaka 4. ayın bitmesi beklenmelidir. Çünkü 4. ayın sonundan önce ek besinlere başlandığı zaman, bebekte alerjik reaksiyonlar ve sindirim sorunları ortaya çıkabilir. Ek besinlere geçmek için 4 ve 6. aylar en uygun aylardır. Yalnız ek besinlere geçerken dikkat edilmesi gereken kimi koşullar vardır.

Bu nedenle bebeğe her gün en az 500 gram anne sütü ya da devam sütü verilmeye devam edilmelidir. Ek besinlere başlanırken, bebeklere ilk verilecek gıdalar tahıllar olmalıdır.

Bebeğin sebzeye alışması için başvurulacak bir diğer yöntem, sebze pürelerini bebeğin sütüne karıştırarak vermektir. Havuçtan sonra patates, kabak, enginar sebzelerle bebeğe sebze çorbaları hazırlanabilir. Hazırlanan çorbalar iki gün içinde tüketilmelidir. Sebzelerin ardından bebekler meyvelere alıştırılmalıdır. Başlangıç olarak meyve suları tercih edilmelidir.

Elma, havuç, şeftali suları ilk tercihler olmalıdır. Meyveler cam rende ile rendelenmeli ve tülbentten geçirilmelidir. Ya da meyveler katı meyve sıkacağında sıkılabilir. Bebeklere verilecek meyve suyu yaklaşık 50 mililitre olmalıdır. Meyvelerden sonra yoğurda geçilmelidir. Bebeğe yapılacak yoğurdun anne sütü, devam sütü, ya da bebek sütü ile mayalanmasına özen gösterilmelidir. Yoğurdu tatlandırmak için içine tahıl mamaları ve ezilmiş meyveler de eklenebilir.

bebek beslemesi

hazır bebek gıdaları

bebek gıdaları

bebeklerde emzirme

doğal gıdalar

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal