Hamilelikte Neden Göğüs Ucu Kararır? Endişe Etmeye Gerek Var mı?

Hamilelikte göğüs ucu kararmasının nedeni nedir? Göğüs ucu kararmasını geçirecek, önüne geçilecek öneriler var mı? Hamilelikte başlayan göğüs ucu kararması doğumdan sonra geçer mi? İşte meme ucu kararmasına dair merak ettiklerniz.

08.06.2019-09:49 - (Son Güncelleme: 08.06.2019-09:35)

Göğüs ucu kararması hamilelikte normal bir durum mudur? Göğüs ucu kararmasını ortadan kaldıracak bir yöntem var mıdır? İşte meme ucu kararmasına dair merak ettiğiniz soruların cevaplarını derledik.

HORMONLARIN DEĞİŞMESİ SEBEP OLUYOR  

Hormon seviyesinde meydana gelen değişimler göğüs ucunda kararmalara neden olmaktadır. Her anne adayında aynı miktarda kararma görülmez elbette. Farklı zamanlarda ve farklı biçimlerde ortaya çıkan bu durum hamileler için pek de hoş karşılanmamaktadır. 

CİDDİ HASTALIKLARIN HABERİCİSİ OLABİLİR  

Meme ucu kararmaları gebelik belirtisi olabileceği gibi yaşlanma, menstruasyon ya da bazı ilaçlar nedeniyle de ortaya çıkabilir. Bu durum ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Özellikle memede ağrı veya acı hissi, ya da kanama oluyorsa dikkat! Bir tür kanser çeşidi olan paget hastalığının belirtisi olabilir. 

MEME UCU KOYULAŞMASI GEÇER Mİ?  

Özellikle hamilelik sürecinde oluşan meme ucu kararmasının kesin bir çözümü yoktur. . Hamilelikte koyu renkli areolalar, emzirme döneminde de büyük ihtimalle yine görülecektir fakat daha sonradan yine normal rengine döner. Tedavi amaçlı kullanılan bazı kremleri doktor onayı olmadan asla kulanmayın.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal