Hamilelik Lekeleri Makyajla Kapatılabilir mi?

Gebelik döneminde birçok kadın oluşan cilt lekelerinden şikâyet eder. Halk dilinde doğum lekesi olarak bilinen bu lekeler nasıl geçer? Detaylar haberimizde…

28.01.2020-11:06 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-11:00)

Hormonlara bağlı olarak oluşan cilt lekeleri hamilelik döneminde çok fazla artış göstermekte ve özellikle güneş ışınları lekelerin daha çok tetiklemesine neden olmaktadır.

HAMİLELİK LEKELERİ MAKYAJLA KAPATILABİLİR Mİ?

Hamilelik döneminde ortaya çıkan bu lekeler kahverengi olmaktadır. Lekelerin yoğun olarak ortaya çıktığı bölgeler yüz bölgesidir. Bununla birlikte karın da, elde ve kolda ortaya çıkmaktadır. Bunun dışında dudak üstünde, burnunda doğum lekeleri ortaya çıkabilir. Hamilelik lekeleri bazen büyük yuvarlaklar şeklinde olurken bazen de çil şeklinde olabilmektedir. Güzelliklerine her zaman önem veren kadınlar bu oluşan lekeleri tam olarak yok edemese dahi makyajla kapatabilirler. Makyaj ile hamilelik döneminde oluşan bu lekelerin kapatılmasının herhangi bir sorun oluşturmayacağı uzmanlar tarafından söylenmiştir. Ancak bu lekelenmelerle karşılaşıldığında ilk olarak doktora başvurmak çok önemlidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal