Hamileler Diş Sağlığınıza Dikkat Edin! Erken Doğuma Götürebilir

Yapılan bazı araştırmalara göre, hamile kadınların diş sağlığında görülen aksamalar, erken doğuma kadar bile götürebiliyor. Diş eti hastalıklarına da dikkat edilmesi gereken bu dönemde bazı riskler bulunuyor.

24.09.2019-14:15 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-14:03)

Pek çok besini sağlıklı olarak parçalamak için ağız içi sağlığına özellikle hamilelik sürecinde daha fazla özen göstermemiz gerekiyor.

HAMİLELİKTE DİŞ ETİ HASTALIKLARINA DİKKAT

Yapılan araştırmalara göre, diş eti rahatsızlığı olan hamilelerin erken doğum riskini arttırabiliyor. Çalışma kapsamında, araştırmacılar yaklaşık 150 kadının hamileliklerini ve ağız sağlığını inceleme altına aldı.

Ağız Sağlığı Vakfı Genel Müdürü Dr. Nigel Carter OBE, araştırmanın ağız sağlığımızın genel refahtaki etkisini vurguladı. Ağzımızın sağlığı, genel sağlığımız için doğrudan etkili olabilir. Bu duruma daha güvenli bir doğum şansı da dahildir. Kadınlar için gebelikte ağız sağlığının korunmasını zorlaştırabiliyor. Bunun sebebi, bu süre içinde hormonal değişikliklerin diş etlerini dental plağa karşı daha korumasız bırakması ve bulantı refleksi ile fırçalama sıklığındaki azalmalar.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal