Güneş Koruyucu Krem Alırken Bunlara Dikkat

Cildinizi güneş ışınlarından koruyacak ve güneş ışınlarından kaynaklanabilecek problemleri engellemenize destek olacak ürünler kullanmanız büyük önem taşıyor.

07.02.2019-15:06 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-15:01) Güneş Koruyucu Krem Alırken Bunlara Dikkat

Cildinizi güneş ışınlarından koruyacak ve güneş ışınlarından kaynaklanabilecek problemleri engellemenize destek olacak ürünler kullanmanız büyük önem taşıyor.

Neden güneşten korunmalıyız?

Yaz aylarında maruz kalınan güneş ışığı arttıkça düzenli olarak güneş kremi kullanmanın da önemi gittikçe artıyor.

Unutmamalısınız ki ciltteki yaşlanmaya neden olan etkenler arasında yüzde 80 UV ışınları bulunuyor.

Yazın dışarı çıktığınızda hatta kışın güneşli günlerde yüz, boyun ve ellere daha fazla koruma sağlamak için SPF 30 ve ya SPF 50 barındıran güneş koruyucu kullanmalısınız. Böylelikle, cildinizin güneş ışınlarının cildinizde neden olduğu kahverengi lekeleri de engellemiş olacaksınız.

Güneş koruyucu krem alırken dikkat etmeniz gereken noktalar…

Silikonsuz Olması

Kullanmanız gereken güneş koruyucu ürünün mutlaka silikonsuz olmasına dikkat edin. Kozmetik ürünlerin yüzde 80’ninde yer alan silikon; cildin nefes almasını engeller.

Paraben İçermemesi

Kullanacağınız yüz kreminde paraben olmaması gerekiyor. Paraben kimyasal madde olduğundan cildiniz için sağlıklı değildir.

Raf ömrünü uzatmak için ürünlerin içinde kullanılan ve zaman içerisinde cilde verdiği zararlar da ortaya çıkmış olan parabeni, ürün içeriğinde görmediğinize emin olmalısınız.

Mineral Yağ ve Renklendirici

Cildin nefes almasını önleyen mineral yağ; zehirleyici etkilere sahip olduğundan kesinlikle kullanmamanız gereken ürünler arasında. Ayrıca mineral yağlar alerjik reaksiyonlara da neden olabiliyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal