Gözenek Sıkılaştırmanın Formülü

Cilt hava kirliliği ve makyaj gibi etkenlerden dolayı gözenek denilen hücreler tıkanır. Tıkanan gözenekler belli bir süreden sonra cildin kusurlu görünmesine neden olur. Aynı zamanda cildin parlaklığı yok olur. Cildinizin parlak kalması ve gözeneklerinizin sıkılaşmasının formülü haberimizin detaylarında…

24.06.2020-08:39 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-08:26) Gözenek Sıkılaştırmanın Formülü

Ciltte ve gözeneklerde oluşan tıkanıklık sonucunda cilt nefes alamaz ve gözeneklerde genişlemeler meydana gelir. Bunun sonucunda da cilt sağlıklı bir görünümden oldukça uzak olur.

GÖZENEKLER NEDEN GENİŞLER

Cildimizin üzerinde milyon tane gözenek vardır. Bu gözenekler cildin nefes almasına yardımcı olur. Gözeneklerin nefes alası demek cildinizin ihtiyacı olan sıvıyı alması ve parlaklığını koruması demektir. Ciltteki gözeneklerinin tıkanması cildin nefes alamadığın bir göstergesidir.

Cildin düzenli olarak temizlenmesi oldukça önemlidir. Cilt temizlenmediği durumlarda gözenekler tıkanır. Aslında tıkanan gözeneklerin eski haline dönmesi ve cildinizin nefes alabilmesi için yapılacak uygulamalar oldukça basittir.

GÖZENEKLERİ SIKILAŞTIRMA UYGULAMALARI

Son zamanlarda hemen hemen herkes doğal ürünler kullanmaya başladı. Bu ürünlerin arasında en çok ilgi gören ise şüphesiz gül suyu olmuştur. Ciltteki problemlerden kurtulmak için çoğu insan gül suyunu kullanmaktadır. Gül suyunu düzenli uyguladığınız zaman ciltteki geniş gözenek probleminden kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Bir diğer önerimiz ise maden suyu olacak. Maden suyu mide dostu olduğu kadar cilt için de oldukça yararlıdır. Cildin ihtiyacı olan vitamin ve mineraller maden duyun da vardır. Maden suyunu kullanmak için buz kalıplarına maden suyunu doldurun ve dondurucu da dondurun. Buz haline gelen maden suyu küplerini her gün uygulayabilirsiniz.

Kahvaltılarımızın vazgeçilmezlerinden olan balın ciltteki yararlarını bilmeyen yoktur. Bu yüzden balı yüzünüzdeki gözeneklerden kurtulmak için kullanabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı balın içine 3-4 damla limon sıkın ve cildinize uygulayın. Bu karışımı haftada bir kez cildinize maske olarak yapın. Düzenli kullanımda cildinizdeki değişikliği sizde fark edeceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal